4 Tips om je eigen droomtuin te laten ontwerpen

Eindelijk is het zover: jij gaat van jouw overwoekerde, saaie of betegelde tuin eindelijk een weelderig paradijs laten maken. Wanneer je het besluit genomen hebt om de tuin aan te pakken is de beslissing om een professionele tuinontwerper in te schakelen vaak snel gemaakt. Je kunt nog zo’n groene vingers hebben: een Eigen Huis en Tuin resultaat bereik je niet zomaar. Door een hoveniersbedrijf in de arm te nemen ben je verzekerd van een prachtig resultaat. In dit artikel nemen we een aantal tips door die handig zijn wanneer je je droomtuin laat ontwerpen door een hoveniersbedrijf of tuinontwerper. 

  1. Zet je eigen wensen op een rijtje 

Een tuinarchitect kan het meest efficiënt werken wanneer jij van tevoren al goed hebt nagedacht over jouw wensen. Maak een eisenlijstje van waar jouw toekomstige tuin aan moet voldoen! Een rondje door de oude tuin lopen kan hierbij helpen. Schrijf dan alles op waarvan jij vindt dat het anders moet. De tuinontwerper kan ook in je oude tuin met je meekijken. Hij of zij ziet dan soms details die jij zelf over het hoofd hebt gezien. 

  1. Of pak het helemaal anders aan 

Heb je nog totaal geen idee wat je wilt met je tuin? Het is wellicht wat spannend, maar je kunt er ook voor kiezen om de tuinontwerper de volledige vrijheid te geven. Wanneer je hiertoe besluit kan het verstandig zijn om wel goed naar het portfolio van de architect te kijken. Bevalt alles wat je ziet? Dan heb je een grote kans dat je ook blij zult zijn met het resultaat van jouw eigen tuin. Een professional weet goed wat hij doet en zal hoe dan ook proberen uit te vogelen wat jouw wensen zijn, waardoor het resultaat vaak verrassend maar fantastisch kan zijn! 

Afbeeldings URL: https://images.pexels.com/photos/145685/pexels-photo-145685.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940 

  1. Stel jezelf praktische vragen

Geef je de tuinarchitect geen carte blanche? Dan is het verstandig om de praktische kaders alvast voor jezelf vast te leggen. Wat is bijvoorbeeld je budget? En heb je groene vingers, of wil je het liefst zo min mogelijk onderhoud aan je toekomstige tuin hebben? Weet je al wat voor sfeer je in je tuin wilt hebben? Een strakke en moderne tuin geef een heel ander gevoel dan een zomerse Ibiza tuin. Door dit soort praktische vragen alvast door te nemen wordt het kader waarbinnen de tuinarchitect aan het werk gaat alvast een stuk duidelijker. 

  1. Klein budget? Kies dan voor standaardontwerpen

Wanneer je niet zoveel te besteden hebt maar geen idee hebt hoe je moet beginnen aan je eigen tuin, kun je er ook voor kiezen om een standaardontwerp op jouw tuin te laten toepassen. Hierin kunnen uiteraard altijd aanpassingen worden gedaan, maar omdat het ontwerp al gemaakt is liggen de kosten een stuk lager. Zo wordt een goed doordacht tuinontwerp ook voor de kleine portemonnee een mogelijkheid. 

Kies voor een deskundige tuinontwerper 

Wanneer je de keuze gaat maken voor een tuinontwerper, houd dan bovenstaande tips in je achterhoofd. Heeft de ontwerper geen oog voor jouw wensen en voel je je ondergesneeuwd? Of wordt er totaal niet gelet op de ligging van de tuin en de stand van de zon? Dan is dit misschien niet de tuinontwerper voor jou. Let goed op de deskundigheid van de hoveniersbedrijven in kwestie en vraag vooral ook naar eerdere projecten. Als dat er goed uit ziet weet je zeker dat jij straks ook kunt genieten van zo’n droomtuin! Woon je toevallig in de regio Dordrecht? Overweeg dan eens om contact op te nemen met een professionele hovenier uit Dordrecht

kwestie en vraag vooral ook naar eerdere projecten. Als dat er goed uit ziet weet je zeker dat jij straks ook kunt genieten van zo’n droomtuin! Woon je toevallig in de regio Dordrecht? Overweeg dan eens om contact op te nemen met een professionele hovenier uit Dordrecht.