Azijn gebruiken als schoonmaakmiddel in de tuin

Azijn is een natuurlijk product en wordt vaak gebruikt als schoonmaakmiddel als je in het huis schoonmaakt. Azijn kan je ook vaak gebruiken voor in de tuin. het handige hieraan is dat iedereen dit wel thuis heeft staan. Je hoeft dus ook geen geld uit te geven aan dure schoonmaakmiddelen. Ideaal dus! Wij lopen ze allemaal met je door!

Klinkt schoonmaakwerk voor jou als muziek in de oren? Bekijk dan deze diverse schoonmaak vacatures. 

Houd je bloemen langer vers!

Heb jij gesneden bloemen in een vaas staan en wil je deze langer vers en mooi houden? Voeg dan twee eetlepels natuurazijn toe aan het water waar de bloemen in staan. Ververs het water na een paar dagen en voeg dan nogmaals azijn toe.

Geef je planten een boost!

Geeft de planten met een lage PH-waarde een boost door azijn. Sommige bloemen met een lage PH-waarde zullen dan namelijk terug groeien. Dit doe je door 100 ml witte azijn te mixen met 1 liter water. Als je dit hebt gedaan giet je het op de aarde rond de bloemen. 

Jaag de mieren uit jouw tuin!

Heb je last van mieren? Heel vervelend. Gelukkig kan azijn ook heel goed helpen als bestrijdingsmiddel voor mieren. Hoe doe je dit? Spuit een paar dagen achter elkaar wat azijn over de mierenhoop. Na een paar dagen zullen de mieren verdwijnen. Zo hoef jij ook niet veel geld uit te geven voor een duur bestrijdingsmiddel!

Verwijder roest van jouw gereedschap!

Heb je roestig tuingereedschap? Geen paniek! Met azijn kan je makkelijk het roest van je gereedschap verwijderen. Dit doe je door wat azijn over het desbetreffende gereedschap te spuiten en het daarna goed afspoelen. Je kunt ook je gereedschap in pure azijn laten weken.

Gloednieuwe kleipotten!

Heb jij klei potten die voorheen glanzend en mooi van kleur waren maar nu niet meer? Dan is dit de juiste oplossing! Dompel de oude klei potten in een gelijk aantal azijn en water. Je zult zien dat de klei potten er daarna weer zo goed als nieuw uitzien!

Weg met die slakken!

Spuit wat azijn op de randen van je gras of de plaats waar jij een slakkenplaag hebt. Hierdoor houd je slakken maar ook andere insecten daar weg. 

Heb je geen tijd of zin om al deze dingen te doen en laat je het liever professioneel oplossen? Vraag dan een schoonmaak offerte aan.

Geplaatst onder