Bescherm je vuilnisbak 

Je afvalcontainer kan door huisdieren en wilde dieren worden vernietigd, je moet er iets aan doen. Er zijn verschillende manieren om je afvalcontainer te beschermen en een van de manieren om dat te doen is door een container ombouw kopen. Een andere manier om je afvalcontainer te beschermen, is door je afval naar een afgesloten ruimte te brengen waar dieren niet bij kunnen, in plaats van het buiten te houden waar dieren het gemakkelijk kunnen bereiken. Een ander alternatief is om je afval in een afgesloten garage en schuur te stallen. Je kunt je afvalcontainer dus alleen naar buiten verplaatsen als je deze moet legen. Maar vanwege de slechte geur van het afval is het geen goede optie om je afvalcontainer binnen te houden. Een container ombouw blijft dus nog steeds de beste optie. 

Overweeg een container ombouw te kopen 

Dieren zoals knaagdieren, wasberen en andere wilde dieren kunnen je afvalcontainers vernietigen, maar je kunt bij blokhut.com ombouwcontainers kopen die van hout zijn gemaakt. De containers zullen voor dieren onmogelijk te beschadigen zijn. Een ander voordeel van het gebruik van een container ombouw is het vermogen om geuren te absorberen. Normaal gesproken zal je afvalbak zonder een andere laag container zeker gaan stinken. Het kan ook gemakkelijk worden beschadigd door slecht weer als het niet wordt beschermd. Het is dus belangrijk dat je je afvalcontainer beschermt met een houten container zoals de ombouwcontainer. 

Gooi je afval op de juiste manier weg 

Dieren zijn overal en misschien zie je ze overdag niet. Alleen omdat ze overdag niet komen opdagen, wil nog niet zeggen dat ze niet op je terrein verschijnen of ’s nachts je afvalcontainer bezoeken om naar voedsel te zoeken. Meestal worden ze getipt door de geur van de restjes in je afvalcontainers. Een manier om te voorkomen dat je etensresten gaan stinken is door ze goed weg te gooien. Maar we weten allebei dat dieren 10x gevoeligere neuzen hebben dan wij mensen en dat werkt misschien niet. De beste optie is om gewoon een container ombouw te gebruiken.