Daarom wil je kunstgras in je tuin of balkon!

Wil jij een fraai en groen gazon, maar heb je helaas geen groene vingers? Dan is kunstgras een mooie oplossing. Sterker nog, met kunstgras is zelfs het mogelijk een groen grasveldje op het balkon te bewerkstelligen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we argumenten waarom kunstgras in de tuin of op het balkon een héél goed idee is!

Het lijkt net echt

Toen kunstgras net uitgevonden was, leek het vaak erg nep. Tegenwoordig is dit echter niet meer zo en is kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. De technologie is enorm verbeterd de laatste jaren en de grassprieten blijven nu fier rechtop staan, zonder onnatuurlijk te ogen. Daarnaast komt kunstgras in heel veel verschillende soorten en kun je dus kiezen uit verschillende lengtes, diktes, kleuren en nog veel meer. Je kunt dus gaan voor bijvoorbeeld kort en frisgroen gras, maar een donker gazon met verschillende kleuren groen is ook mogelijk. Vaak kun je staaltjes kunstgras bestellen, zodat je thuis alles op je gemakje kunt bekijken en vergelijken. 

Altijd groen gazon

Kunstgras is onderhoudsarm en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Het hele jaar door geniet je van een groen gazon en daar hoef je niets aan te doen. Je bespaart superveel tijd, aangezien je nooit meer hoeft te maaien. Het enige wat je hoeft te doen, is met een bezem af en toe de sprietjes opborstelen om takjes en bladeren te verwijderen. Ook als je een balkon hebt, geniet je van een grasveldje op grote hoogte dankzij kunstgras. 

Kunstgras is duurzaam

In eerste instantie is het misschien tegenstrijdig om te horen dat kunstgras duurzaam is, maar toch is het werkelijk zo. Je bespaart er namelijk water mee, aangezien je kunstgras nooit hoeft te besproeien. Ook hoef je de grasmaaier nooit aan te zetten, dus bespaar je ook energie. Bovendien hoef je ook geen chemicaliën te gebruiken om onkruid te bestrijden. Veel kunstgras-producenten zorgen ervoor dat de productie op een duurzame en eerlijke manier gebeurt. Daarnaast is kunstgras tegenwoordig ook beter te recyclen dan vroeger.

Zoals we net al zeiden, is kunstgras vandaag de dag vrijwel niet meer van natuurgras te onderscheiden. Ga zelf maar kijken en vergelijken: je zult vanzelf merken dat het lastig is om het verschil te zien. Ideaal dus voor degenen die hun balkon graag willen opleuken met iets groens of voor mensen die bang zijn voor een geel en verdord gazon in de tuin. Kunstgras is een goede optie voor mensen die tuinieren haten, maar tegelijkertijd wel van een groene tuin willen genieten. En je helpt er niet alleen jezelf mee, maar ook de planeet. Door kunstgras te kiezen bespaar je veel water en energie. Het is dus helemaal te begrijpen waarom kunstgras het steeds meer wint van natuurgras!