Kosten hovenier 2022

Heb jij geen groene vingers? Schakel dan een hovenier in voor tuinaanleg, tuinonderhoud of tuinrenovatie. Met een hovenier ben je verzekerd van een prachtige tuin, waarin rekening is gehouden met al jouw wensen. Benieuwd naar de kosten van een hovenier? Lees dan snel verder! 

Kosten hovenier per uur

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de €30,- en €70,-. De kosten zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden en de complexiteit hiervan. 

Het maken van een tuinontwerp kost gemiddeld €50,- tot €70,- per uur. Voor tuinrenovatie ligt het uurtarief gemiddeld op €40,-. Wil je een nieuwe tuin laten aanleggen? Dit kost vaak tussen de €30,- en €40,- per uur. Daarnaast heeft iedere tuinonderhoud nodig, dit kost €35,- tot €50,- per uur. Het uurtarief is ook afhankelijk van je tuin of je wensen. Niet iedere tuin heeft een gazon of vijver die aangelegd of onderhouden moet worden. Ook de grootte van je tuin heeft invloed op het uurtarief.

Kosten hovenier per m²

Niet iedere hovenier werkt met een uurtarief. Er zijn ook hoveniers die werken met een vaste prijs per vierkante meter. Deze prijs is van dezelfde factoren afhankelijk als het uurtarief.  Het renoveren van een tuin kost gemiddeld €50,- tot €100,- per m², net als het aanleggen van een nieuwe tuin. Tuinonderhoud kost ongeveer €25,- tot €35,- per m². 

Welke prijs is het meest voordelig?

Afhankelijk van de tuinwerken liggen de gemiddelde prijzen voor een hovenier per uur tussen de €30,- en €70,- en per vierkante meter tussen de €25,- en €100,-. Welke prijsconstructie voor jou het meest voordelig is, hangt allereerstaf van de volgende factoren:

  • Het uurloon van de hovenier
  • De ervaring van de hovenier
  • Het soort werkzaamheden

Voor grote werkzaamheden is het rekenen van een vaste prijs per m² voordeliger: zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Bij kleine tuinwerken is het handig om een uurprijs af te spreken. 

Bespaartips 

Wil je besparen op de kosten van een hovenier? Met de onderstaande tips bespaar je eenvoudig op de kosten van een hovenier.

  • Help zelf mee: afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren, zijn er een aantal dingen die je prima zelf kunt doen: ruim balderen op, maai het gazon, verwijder de oude bestrating en voer zelf tuinafval af zijn hier een aantal voorbeelden van. Het hoveniersbedrijf is minder tijd kwijt en zo bespaar je op de arbeidskosten. 
  • Kies voor een lokaal bedrijf: ieder hoveniersbedrijf rekent voorrijdkosten. Dit zijn de kosten voor de gereden kilometers tussen het hoveniersbedrijf en jouw woning. Hoewel dit een relatief klein bedrag lijkt, lopen de kosten toch flink op. Kies daarom voor een hovenier uit de buurt: zo hou je de voorrijkosten laag.
  • Vraag de buren en profiteer van kwantumkorting: de meeste hoveniersbedrijven geven kwantumkorting wanneer je samen met de buren tuinwerkzaamheden laat uitvoeren.

Klik hier voor de site waarvan deze prijsinformatie afkomstig is.

Geplaatst onder