Wat je met je tuin kunt

Met je tuin kun je enorm veel, dat zul je na deze blog al helemaal weten. Misschien ben je je hier nu al bewust van, maar hopelijk na deze blog nog meer. Dit is mooi, want anders is het maar saai. Dan ben je gebonden aan je tuin en zul je de rest van je leven hetzelfde uitzicht hebben. Niet de bedoeling natuurlijk, want je wil zo nu en dan een beetje verandering. Heel begrijpelijk en dat willen we ook faciliteren. We willen ervoor zorgen dat jij de mogelijkheid krijgt om die verandering te brengen in je tuin. Je brengt hiermee gelijk een hele verandering in je woonomgeving, gezien de grote rol die je tuin hierin speelt. Je kunt deze veranderingen op vele manieren doorvoeren en daar gaan we het vandaag met je over hebben. De ins and outs van je tuin veranderen, die vind je allemaal hier in één blog van 500 woorden. 

Kosten

Allereerst is het goed om te kijken naar het kostenplaatje. Wat voor veranderingen je wil gaan doorvoeren, hebben in grote mate invloed op het kostenplaatje waar je te maken mee zult krijgen. Je kunt maar beter eerst een budget samenstellen voor de veranderingen die je teweeg wil gaan brengen. Als je bijvoorbeeld een tuin wil omgooien en iets heel nieuws wil maken van het geheel, dan kom je duurder uit dan met een nieuw plantje hier en daar. Dan kun je wellicht een lening aanvragen. Of dat verstandig is, kun je het best zelf beoordelen. Weet in ieder geval dat het mogelijk is om een lening aan te vragen. Dit doe je heel makkelijk online zonder al te veel voorwaarden. Kijk eens naar het totale kostenplaatje waar je mee komt te zitten en naar het budget dat je hebt, dan kun je dit al vrij goed beoordelen in de meeste gevallen. 

Stijl

Dan is het, net als met een interieur, eigenlijk zaak om te gaan kijken naar een bepaalde stijl voor je tuin. Je wil een tuin hebben dat een geheel vertegenwoordigt, niet alleen maar losstaande plantjes en stukjes versiering. Het moet een totaal worden dat in elkaar overloopt, het liefste zo vloeiend mogelijk. Dat is heel goed mogelijk als je dit wil, maar dan moet je wel een bepaalde stijl gaan uitkiezen en dit vervolgens zo goed mogelijk opnemen in een plan voor je tuin. 

Grootte

Dan nog de grootte. Het is leuk om je tuin een beetje te versieren met een potje hier en een bloemetje daar, maar je wil het niet ramvol hebben met allemaal decoratie. Je zult daarom moeten kijken naar de grootte van je tuin die je tot je beschikking hebt en in verhouding hiermee te gaan kijken naar de decoraties die je wil neerzetten. Ook is het de bedoeling dat je deze neerzet op de plekken waar dit het beste past, niet zomaar ergens. Tevens willen we je vragen je tuin ook zeker niet te leeg te houden. Er is niets erger dan een tuin die alleen maar bestaat uit een open grasveld of juist een open stenen terras.