Wat maakt een kipper ideaal voor hoveniers?

Als hovenier is een kiepaanhangwagen, zoals de HAPERT Cobalt kipper, onmisbaar. Je werkt met kilo’s zand, grind of stenen. Je moet bomen, struiken en andere zware voorwerpen vervoeren. Dit gaat eenvoudiger met behulp van de kipper. Doordat de kipper een kiepfunctie heeft, kan de gehele inhoud van de aanhangwagen in één keer worden geloosd. Hierdoor hoef je niet heen en weer te lopen met een kruiwagen of de inhoud van de aanhangwagen af te scheppen. Dat maakt dat de klipper een handig hulpmiddel is voor hoveniers. Naast dat je grote en zware objecten eenvoudig van A naar B kunt brengen wordt het lossen van deze lading ook eenvoudiger gemaakt. De kipper is uit te breiden met veel handige toevoegingen die jouw werk als hovenier nog makkelijker maken. Dit scheelt een hoop extra tijd en sjouwen waardoor het ook beter is voor je lichaam.

De voordelen van een kiepbak

De kipper heeft een handige kantel/kiepfunctie waarmee de inhoud van de wagen direct kan worden geloosd. Hierin heb je de keuze uit diverse soorten aanhangwagens met deze functie. Al deze aanhangwagens hebben hun eigen manier van werken. Zo heb je de keuze uit een achterwaartse of een zijwaartse kiepfunctie. Ook kan de aanhangwagen worden bediend door middel van elektriciteit of je kunt de aanhangwagen handmatig laten kiepen of door middel van een handpomp. De kipper heeft een laadvermogen van maar liefst 3500 kg waardoor je per keer grote hoeveelheden zand, stenen en grind kunt vervoeren. Met slecht één handeling kun je grote hoeveelheden zand op de juiste plek lossen zodat jij weer door kunt gaan met jouw werkzaamheden. 

Waar op letten bij de aanschaf van een aanhangwagen

Wil je een aanhangwagen kopen voor eigen gebruik of voor zakelijk gebruik? Dan kun je goed letten op het soort aanhangwagen dat je gaat aanschaffen. Voor hoveniers is de kipper zeker een goede keuze. Wanneer je niet vaak zware ladingen hoeft te lossen kun je ook kiezen voor een standaard aanhangwagen. In veel gevallen is de aanschaf van een aanhangwagen aantrekkelijker dan het huren van een aanhangwagen. Zeker wanneer je de aanhangwagen vaak in gebruik neemt. Voordat je een aanhangwagen aanschaft kun je ook kijken of je plek hebt om deze aanhangwagen te stallen. Je kunt een aanhangwagen op een parkeerplaats neerzetten of in je garage of achtertuin. Zo heb je altijd jouw eigen aanhangwagen bij de hand wanneer je deze nodig hebt.

Geplaatst onder