Welke wijn is lekker voor in de tuin?

Het lekkere weer komt er langzaam weer aan. Zodra de eerste zonnestralen verschijnen zijn de meeste mensen lekker in de weer in hun tuin, om deze ‘zomerproof’ te maken. Want het lekkere weer, daar zijn we helemaal klaar voor. In dat geval is het ook wel goed eens na te denken over welke wijn hier nu goed bij past en natuurlijk hoe je die drinkt. Een heel mooi wijnmerk is die van het Portugese Esporao. Zij hebben heerlijke rode en droge witte wijnen.

Barbecue of salade in de tuin?

Welke wijn je kiest hangt natuurlijk af van wat je erbij eet. Indien je van plan bent de barbecue aan te doen is een rode wijn erg lekker, maar als je kiest voor een salade is witte wijn weer voor de hand liggender als je kijkt naar wat een goede combinatie is. Want je wilt natuurlijk niet dat als je een licht recept neemt er een te zware wijn bij drinkt, of andersom want de juiste combinatie zorgt daarin voor het ultieme genot.

De juiste wijntemperatuur

Indien je witte wijn drinkt zorg dan dat hij een dag van tevoren al in de koelkast ligt. Mocht het echt warm zijn, is het aan te raden een bak gevuld met koud water en ijsklontjes klaar te zetten om de wijn koud in te kunnen laten waardoor je niet steeds heen en weer naar de koelkast hoeft te lopen. Bij rode wijn is het wel handig deze niet teveel in te zon te zetten, maar juist in de schaduw zodat hij lekker blijft, mocht je niet zo’n snelle drinker zijn.

Geplaatst onder