Zo houd jij je plant gezond!

Gezonde planten daar worden we blij van. Soms komt het ook voor dat je plant zich niet helemaal lekker voelt en bladeren gaan verkleuren. Dit wil je natuurlijk niet, maar het hoort ook wel een beetje bij de levenscirkel van een plant. Met deze tips houd jij je geliefde plant gezond en blij!

Bewateren

Een plant groeit goed op precies de juiste hoeveelheid water. Verkleurde bladeren zijn vaak het gevolg van te veel of te weinig water. Om verkleuringen te voorkomen kan je de potgrond checken door je vinger er in te steken. Wanneer de aarde droog aanvoelt, dan kan je er wat water bij gieten. Is de grond juist erg vochtig? Geef dan even geen water meer. Meestal trekt je plant dan vanzelf wel weer mooi bij!

De juiste hoeveelheid licht

Het verschilt per plantsoort hoeveel licht deze nodig heeft. Dit kan je ook altijd vinden op het plantenkaartje van de pot vinden. Heb je deze niet meer? Dan is er genoeg informatie te vinden op het internet over hoeveel licht jouw plant nodig heeft. Op het perfecte licht plekje laat jouw plant zijn meest groene bladeren groeien.

Nieuwe kleine plantjes

Omdat jouw plant steeds groter wordt wanneer je hem goed verzorgt, groeien er ook nieuwe kleinere bladeren. In deze baby steekt jouw plant erg veel energie en het kan zo zijn dat de rest zijn kleur dan verliest. Op dit soort momenten kan je het beste deze verkleurde bladeren verwijderen. Deze maken dan plaats voor mooie nieuwe kanjers!

Beestjes

Ook planten hebben soms last van plagen met kleine beestjes zoals, spint en verschillende soorten luizen. Deze hebben een grote invloed op de gezondheid van jouw plant. Het is dus verstandig om eens in de zoveel tijd je plant te checken op kleine beestjes, plakkerige substanties of spinrag. Is je plant slachtoffer geworden van een plaag? Bestrijd deze dan snel om je plant te redden!

Nu ben je helemaal op de hoogte van hoe jij jouw groene vriend gezond houdt! Wil je graag een plant bestellen? Dan ben je bij Fleurdirect op het juiste adres. Kijk snel op de site voor de opties!

Geplaatst onder