Hoe maak ik mijn tuin bladvrij?

Wanneer je in het bezit bent van een tuin heb je vroeg of laat te maken met bladverlies. Deze kunnen al snel je terras of gazon bedekken. Deze kunt u opruimen door bij elkaar te harken, maar met bladblazers gaat dit veel sneller. Het is belangrijk dat je bladeren niet laat liggen. Dit kan slecht zijn voor je gazon en is zelfs gevaarlijk doordat de gladheid veroorzaakt. Een opgeruimde tuin geeft daarnaast ook een mooiere uitstraling.

Hoe ga je te werk?

Het is geen moeilijke klus, maar wel een die gedaan moet worden. En met een bladblazer is het zo gebeurd. Lees vooraf de instructies en draag voor eigen veiligheid handschoenen, een veiligheidsbril en gehoorbescherming. Bedenk vooraf goed w

5aar je de bladeren gaat verzamelen, je kunt ook gaan voor meerdere punten in je tuin. Werk altijd van binnen naar buiten toe. Dus eerst bij de heggen en schutting werkend naar het middelpunt. Doormiddel van een accu of benzine bladblazer kun je vrij rondlopen door de tuin. Wanneer je een elektrische hebt ga dan vanaf je stroompunt aan de slag. Zo kom je niet in de knoop met het snoer.

Hoe verder?

Je hebt alle hopen gemaakt, maar wat nu? De bladeren kunnen hoog oplopen en kan zorgen voor een enorme stapel. Grote kans dat niet alles in de kliko past. Je kunt er ook voor kiezen om een deel naar de border van de tuin te blazen. Het zal een voedselrijke basis vormen voor de beplanting. Ook kun je in je eigen tuin een composthoop maken. Je hebt tegenwoordig ook bladblazers die juist het blad opzuigen in een zak. Deze kan later weer geleegd worden. Je hebt er ook een die de bladen direct versnippert. Hierdoor lijkt het blad minder en kan beter vervoerd worden. Bepaal vooraf je budget en wat je verwacht van je bladblazer.