Vakantietips voor tuinliefhebbers!

Wij, als tuinliefhebbers, houden natuurlijk ook van vakanties. Hoe leuk is het om dan te overnachten midden in de natuur? Omgeef jezelf met weelderige planten en bloemen, want wij hebben leuke tips voor jou in binnen- en buitenland. Lees snel verder en doe inspiratie op voor jouw vakantie!

#1 Ontdek het bloemeneiland Madeira

Als tuinliefhebber heb je vast en zeker al eens gehoord over bloemeneiland Madeira. Dit Portugese eiland beschikt over meer dan 760 verschillende soorten planten en bloemen. Als tuinliefhebber, moet je dit eiland dan ook zeker eens bezoeken. Als je er natuurlijk nog niet bent geweest. Madeira beschikt over een subtropisch klimaat. Daardoor biedt het ideale omstandigheden voor de bloei van talrijke plantensoorten en prachtige bloemen. Madeira is absoluut een must op je lijstje als bloemen- en plantenliefhebber.

Benieuwd waar te overnachten? Bekijk dan eens deze mooie kleinschalige hotels op Madeira. Hier overnacht je midden in de natuur en ver weg van de drukte. 

#2 Bezoek het landelijke achterland van Toscane 

Overnacht in een van de romantische streken van Italië: Toscane. In deze regio vindt je de mooiste glooiende heuvels en prachtige wijngaarden. Toscane is zo’n fijn plekje, dat je hier helemaal tot rust komt en waar je kan genieten van een geweldig uitzicht. De prachtige natuur, het lekkere eten en een wijntje erbij… En je hebt alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

Wil je je verblijf in Italië extra speciaal maken? Kies dan voor een overnachting in een landelijke agriturismo in Toscane. Ervaar hier het Italiaanse boerenleven en geniet van alle rust.

#3 Op vakantie naar de Griekse eilanden Kefalonia

De Griekse eilanden zijn ook een aanrader voor natuurliefhebbers. Zo vind je bijvoorbeeld op Corfu een prachtige groene natuur. Maar het eiland Kefalonia is misschien wel de mooiste plek voor jou als tuinliefhebber. Dit Griekse eiland staat bekend om haar grote diversiteit aan bloemen en planten. Die laten een heerlijke geur achter, overal waar je komt. Een voordeel van de Griekse eiland is overigens ook de zee. De eilanden worden namelijk omringd met azuurblauw water. Daarom kun je hier lekker zwemmen en uitkijken over prachtige baaien. 

#4 Overnachten op de Veluwe

Toch liever dichtbij huis overnachten? Dan is de Veluwe een van de beste plekken in Nederland voor natuurliefhebbers. Hier kan je midden in de bossen overnachten. De Veluwe is een natuurrijk gebied waar veel activiteiten mogelijk zijn. Maak een mountainbiketocht door de groene bossen of wandel door prachtige duingebieden en heides. Op de Veluwe beleef je het ultieme buitengevoel, want je kunt hier zelfs oog-in-oog komen te staan met wilde herten, zwijnen of vossen. 

#5 Bezoek buurland Duitsland

Ons buurland Duitsland is een aanrader voor natuurliefhebbers die graag actief zijn in de buitenlucht. In Duitland vind je namelijk immens grote bossen en mooie natuurgebieden. Hier kun je hiken door de prachtige natuur. Als bloemen- en plantenliefhebber is het eiland Mainau een aanrader. Dit kleine eiland is gelegen in het Bodenmeer en biedt veel variatie voor een geweldige vakantie. Zo vind je er de mooiste tropische planten die er groeien in kassen. Maar ook prachtige tuinen, een kasteel en een fijne sfeer. In Duitsland zijn er genoeg mooie plekken om te ontdekken en een voordeel van een reis naar Duitsland: je bereikt het gemakkelijk met de auto vanuit Nederland. 

Kies jij voor een vakantie in Europa of verblijf je toch liever dichtbij huis? Er zijn in ieder geval genoeg bijzondere bestemmingen voor plantenliefhebbers om uit te kiezen. Alle bestemmingen uit deze lijst moet je eens gezien hebben. Dus kies je deze zomer voor Italië? Dan ga je de volgende keer toch naar Griekenland toe? Veel plezier alvast!