Zo kun je je eigen vakantie tuin laten aanleggen

Nu de zomer nadert, dromen veel mensen van een welverdiende vakantie. Maar wat als je dit jaar niet kunt reizen of liever niet de drukte opzoekt? Geen zorgen, met een paar simpele stappen kun je het ultieme vakantiegevoel creëren in eigen tuin. Na het lezen van dit artikel laat jij meteen een nieuwe zomertuin aanleggen!

Groene aankleding

Als je op vakantie bent, ben je voor een groot gedeelte van de dag heerlijk buiten. Ga jij jouw tuin laten aanleggen? Zorg dan ook dat er voldoende groen in terugkomt. Een ervaren hovenier weet precies welke bloemen en planten jij het beste in jouw tuin kunt laten planten. Kies daarnaast ook voor hangplanten en/of het aanleggen van een moestuin. Felle kleuren en heerlijke geuren, net alsof je op vakantie bent. 

Een fijne chillplek voor iedereen 

Een vakantie is bedoeld om te ontspannen en tot rust te komen. Creëer daarom een ontspannen sfeer in je tuin. Dit kun je doen door zachte kussens, plaids en tapijten te gebruiken. Ook een hangmat, schommelstoel of ligstoel kan bijdragen aan de ontspanning. Comfortabele meubels zijn hierbij natuurlijk essentieel. Opvouwbare meubels zijn altijd handig en een stuk makkelijker op te bergen als de zomer weer voorbij is. Met accessoires kun je gemakkelijk kleur en originaliteit aan je relaxplek geven. Laat de vakantie maar beginnen!

Koken in de buitenkeuken

Is buiten koken echt iets voor jou? Dan mag een barbecue of keuken in de vorm van een buitenkeuken natuurlijk niet ontbreken. Samen buiten eten met vrienden en familie, dat is het echte vakantiegevoel. Je kunt buiten grillen, bakken, stomen en zelfs roken. Zo ben je lekker buiten bezig en kun je genieten van een heerlijke maaltijd in de zon. Geen warme dampen meer in huis, geen gemopper om met dat mooie weer binnen te moeten zijn: zodra de zon doorbreekt kun je in de tuin koken.

De juiste verlichting 

Een vakantiegevoel creëren betekent ook genieten van de avonden in de tuin. En je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar goede tuinverlichting is ook ontzettend belangrijk. Van die gezellige lichtsnoeren in de tuin bijvoorbeeld, ontstaat een hele romantische sfeer. Kies voor sfeervolle verlichting, zoals lampionnen of kaarsen, om de tuin een warme uitstraling te geven. Je kunt ook kiezen voor een gave tuinhaard. Op die manier heb je niet alleen mooi licht, maar ook warmte tijdens een heerlijke zomeravond.