Beste manieren om te ontspannen in de tuin

Beste manieren om te ontspannen in de tuin

We leven in een stressvolle tijd. Hoe langer de lockdown duurt en hoe zwaarder het wordt. We zijn dus wel allemaal toe aan wat intense ontspanning. Dit kan je op een aantal manieren doen natuurlijk. Lekker er tussen uit, er zijn nog verschillende uitjes die wel kunnen. Maar vandaag zoeken we het even wat dichterbij huis. De tuin. Hoe kun je lekker ontspannen zonder te hoeven reizen?

De juiste inrichting

De juiste ambiance in de tuin kan al erg ontspannend werken. Met een paar simpele toevoegingen of het opruimen van de tuin kan het geheel al een stuk rustiger ogen. Even een dagje wat onkruid weghalen, het gras weer eens maaien en oude rommel achter uit te tuin vissen en de tuin is klaar om in gechillt te worden. Bij de juiste inrichting horen ook meubels. Misschien heb je al een tuin set met een tafel en wat stoelen. Prima om lekker aan te dineren en kletsen met vrienden. Maar voor ultieme ontspanning heb je iets nodig om in achteruit te leunen. Een ligbed tuin. Ligbedden zijn er in alle vormen en stijlen. Makkelijk schoon te houden kunststof, of sfeervolle houtsoorten. Met elastische stof of met kussens. Een ligbed in de tuin is een echt must voor heerlijke ontspanning.

Entertainment

Wat ga je dan doen in dat ligbed? Lekker lezen in een boek of een tijdschrift. Met playlist van ontspannende muziek op de achtergrond of gewoon de radio. En als je het helemaal af wil maken voor jezelf, creëer dan een soort ‘privé café’. Maak een lekker drankje voor jezelf en haal ergens een lekker taartje af. Ga je voor een avond sfeer, maak dan een lekkere cocktail, een tequila sunrise bijvoorbeeld. Ga je meer voor een middag sfeer maak dan je eigen ijskoffie of ijsthee! Zet het naast je neer en het genieten kan beginnen. Het gaat allemaal om inleven en je kunnen overgeven aan de ontspanning