Creëer je eigen speeltuin in je achtertuin

Vandaag de dag kiezen steeds meer gezinnen ervoor om de zomerperiode in eigen land door te brengen. Zeker voor grote gezinnen kunnen vakanties in het buitenland duur uitvallen. Om voor je kinderen toch een beetje een vakantiegevoel te creëren in je tuin, kan je ervoor kiezen om leuke speeltuigen te plaatsen. De mogelijkheden zijn divers en je kan zoveel bijbouwen als je zelf wil.

Start klein in opbouw

Wanneer je speeltorens wil aankopen van Wickey is het aan te raden om klein te beginnen. Zeker als je kinderen nog jong zijn, hebben zij niet veel speelruimte nodig. Zodra ze wat groter zijn, kan je extra speeltorens of een schommel bijkopen. Houd er wel rekening mee dat je de toestellen helemaal zelf in elkaar moet zetten. Dat kan een andere reden zijn om klein te beginnen. Zo weet je bij een tweede toestel beter hoe je eraan moet beginnen.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Er zijn een aantal basic speeltuigen die echt niet in je tuin kunnen ontbreken. Zo blijft de klassieke schommel nog steeds populair. Je kan opteren voor een standaard schommel, maar je kan ook een ronde schommel monteren waar je met verschillende mensen op kan zitten. Zorg er wel voor dat je, omwille van veiligheidsredenen, het maximumgewicht dat zo’n schommel kan dragen niet overschrijdt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van speeltuigen?

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je speeltuigen wil aankopen. Belangrijk is dat deze goed worden verankerd in de grond om de veiligheid van je kinderen te garanderen. Wil je zeker zijn dat het speeltuig goed in de grond is geplaatst, dan kan je ervoor kiezen om de palen te verankeren in beton. Het nadeel is dat je nadien het toestel er niet meer zo eenvoudig uit zal krijgen. Zorg er dus voor dat je het toestel van de eerste keer op de juiste plaats zet. 

Een ander element waar je rekening mee moet houden, is de grootte van je tuin. Wanneer je een schommel wil plaatsen, moet je zeker zijn dat er voor en achter het toestel voldoende ruimte is om te kunnen schommelen. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn voor andere kinderen om te kunnen spelen zonder dat ze geraakt kunnen worden door de schommel.

Zoals gezegd, zijn de meeste speeltuigen die je aankoopt volledige bouwpakketten die je zelf nog in elkaar moet zetten. Aan de hand van een handleiding is het niet moeilijk om dit in elkaar te plaatsen, maar controleer zeker dat alles goed is vastgemaakt voordat je kinderen er op beginnen te spelen. Extra houtlijm op bepaalde plaatsen kan voor meer stevigheid zorgen.