Er zijn verschillende manieren om je zwembad te verwarmen zonder je bankrekening leeg te maken. Je kunt bijvoorbeeld een zwembadtent kopen of een zonnescherm. Daarnaast kun je het zwembad ook verwarmen door middel van een zwembadwarmtepomp en een winddichte zwembadoverdekking. Tegenwoordig kun je het weer niet voorspellen. Op een dag was het zonnig en warm weer. Soms kan het echter bewolkt en winderig worden. De weersveranderingen kunnen een groot probleem zijn voor zwemliefhebbers zoals jij. Als je echter een zwembadtent hebt, kun je op elk moment zwemmen bij warm weer. Ook als het regent, kunt u uw zwemactiviteit voortzetten. Wil jij jouw zwembad verwarmen? Je kunt deze tips proberen.
Het water opwarmen met een zwembadtent
De zwembadtent van SunnyTent maakt gebruik van het kasprincipe om het water in je zwembad te verwarmen. Deze tent is ontworpen om de warmte van de zonnestralen te absorberen en de verdamping te verminderen. Door verdamping kan het zwembad warmte verliezen. Wanneer de hitte stijgt, zal het warme water naar de bovenkant van het zwembad stijgen. Daarna verdampt het in de lucht. Wanneer het zwembad wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dien je het af te dekken met een zwembadtent. Zo kan de transparante tent je zwembad direct verwarmen zonder gebruik te maken van de warmtepomp. De gemiddelde temperatuur van het water onder de zwembadtent is minimaal 25 graden. Het installeren van de zwembadkoepel is dus de kosteneffectieve oplossing om het water warm te houden.
Een warmtepomp gebruiken
Als u echter het hele jaar door wilt zwemmen, ongeacht het weer, moet je investeren in een warmtepomp. Dit apparaat kan de temperatuur van het water verhogen door gebruik te maken van elektriciteit. De prijs van een warmtepomp kan duurder zijn dan een zwembadverwarming op gas. De bedrijfskosten zijn echter lager. Wanneer je een warmtepomp koopt, moet je rekening houden met de grootte, het rendement en de kosten. De grootte van de warmtepomp is afhankelijk van de grootte van je zwembad. Daarnaast moet je ook letten op andere factoren die van invloed kunnen zijn op het verwarmingsproces, zoals vochtigheidsgraad, blootstelling aan wind en nachttemperatuur.