De Rotala rotundifolia is de klassieker voor in je aquarium

Als je een klassieker zoekt voor in je aquarium dan raden we zeker de Rotala rotundifolia aan, ook wel de Dwerg Rotala genoemd. Het is een van de klassieke planten die in aquaria worden geplant. Deze prachtige plant heeft mooie kleuren en afhankelijk van de leefomgeving verandert de plant ook. Hierdoor sta je altijd voor een verrassing met deze plant. In dit artikel gaan we je meer vertellen over deze plant, hoe je deze kunt onderhouden en waar je kunt winkelen voor deze plant. De Rotala rotundifolia is namelijk een must voor in je aquarium.

Specificaties van deze plant

Deze plant groeit in Azië, waar de plant overal te vinden is. Sinds een paar decennia geleden is deze plant steeds populairder geworden en is deze te vinden in veel aquaria. Deze plant groeit langzaam tot gemiddeld en is daardoor ook makkelijk te onderhouden. De plant kan het beste geplaatst worden in het midden of op de achtergrond van het aquarium. De plant heeft gemiddeld tot redelijk wat licht nodig en co2 verschilt per plant. Hoeveel co2 de plant krijgt heeft namelijk ook invloed op de kleur en groei van de plant. Deze plant is makkelijk te onderhouden.

Het onderhouden van deze plant

De Rotala rotundifolia groeit langzaam tot gemiddeld in normaal licht. Als je echt het beste uit de plant wilt halen, dan is sterk licht het beste. Hierdoor komt dan rode gloed naar boven in de bladeren. Als je de plant in de mooiste kleuren wilt zien dan moet de leefomgeving van de plant bestaat uit laag nitraat, hoog fosfaat en ijzer en micro voedingsstoffen voor de plant. De plant zal dan een mooie zonsondergang kleur krijgen, namelijk de kleuren geel, rood en roze. Deze plant kan ook vermeerderd worden, simpelweg door de toppen weer te planten in het aquarium.

Online te vinden in allerlei soorten en maten

De Rotala rotundifolia is een prachtige plant om te hebben in je aquarium. Afhankelijk van de leefomgeving krijg je sowieso mooie kleuren, of dit nu groen of geel tot rood is. Als we je nog een laatste tip mogen meegeven, dan is dat dat je het beste op het internet op zoek kan gaan naar de leukste Rotala rotundifolia. Hier vind je namelijk zoveel soorten en maten, zoals kleine tot grote rotundifolias en soorten met een lage of juist gemiddelde moeilijkheidsgraad. Sla ze nu in en versier je aquarium met deze prachtige plant.

Bron: Aquascaper