Geef je huis en tuin een tropische boost met deze tips

Foto van Alan Cabello van Pexels

De klimplantschutting kom je tegenwoordig veel tegen. Het brengt veel voordelen mee. Je tuin is goed afgedekt en het kan juist weer sfeervol ogen. Breng sfeer in de tuin met een klimplantschutting, lees hieronder verder voor meer inspiratie in je tuin.

Klimplant schutting inspiratie

Er zijn verschillende soorten klimplant schuttingen en daarom behandelen we de meest voorkomende en de meest populaire. De allereerste is bijna niet te missen dat is de klimop. De plant is mooi groen en groeit snel waardoor die snel zijn functie uitvoert. Dit is fijn als je graag wil dat je tuin snel bedekt is.

De blauweregen is juist weer een seizoensschuttingplant maar wel prachtig. In de zomer zo vol en felle blauwe en paarse kleuren. In de winter is de plant kaal maar dat maakt het juist weer extra bijzonder als die in de zomer weer bloeit.

Binnenkant huis

Naast de buitenkant van het huis is kun je ook binnen in het huis een tropische sfeer brengen. Dit kun je makkelijk doen met tropische planten, de meest voorkomende planten zijn: De pannekoekenplant of de sanseveria. De botanische stijl komt weer helemaal terug en wij hebben de leuke tips hoe je die stijl kunt creëren in huis.

Wat valt onder de botanische stijl?

Botanische interieur bestaat vooral uit: Planten, planten en nog eens planten. Naast planten zijn ook aarde tinten, natuurlijke materialen erg welkom! De stijl is makkelijk te combineren en kun je lang vasthouden door planten te vervangen. Ook met kleur kun je spelen waardoor je deze stijl niet snel beu bent. De planten voorzien de kamer van extra zuurstof en dat is ook mooi meegenomen.  Als je bang bent dat je de planten niet genoeg water kan geven dan kan je altijd nog voor de veilige optie gaan namelijk cactussen. Die geven gelijk een buitenlandse sfeer en daar heb je bijna geen omkijken naar. Hoe ideaal is dat? Kortom de variatie is eindeloos en je kunt kleuren en planten snel vervangen dus je bent de botanische stijl de komende jaren niet gauw beu.