Hoe kies je het beste tuinmeubilair uit?

Het is geen geheim dat de beste tuinmeubelen een enorm verschil zullen maken in hoe je ruimte werkt en eruit ziet. Het maakt niet uit of je nu tuinsets of tafels nodig hebt, het gaat zeker een verschil maken. Het is gemakkelijker dan ooit om de stijl en het comfort van je binnenruimte naar buiten te brengen. Er zijn echter een paar dingen waar je aan moet denken om de juiste keuze te maken. Niemand wil geld uitgeven aan een nieuwe set-up om er een week of wat later achter te komen dat het niet werkt. Als je de tijd neemt om goed na te denken over alle opties voor tuinmeubilair, kun je een aankoop doen die goed bij je ruimte past en jarenlang meegaat.

Kies een stijl

Een van de meest voor de hand liggende dingen om over na te denken bij het kopen van tuinmeubilair, is hoe het eruit ziet. De juiste look kan een ruimte maken of breken, dus denk na over het algemene thema van je plot voordat je grote beslissingen neemt. Een tuinbank die gemaakt is van rotan is een van de hipste stijlen van dit moment. In combinatie met neutrale kussens is het perfect om de relaxte look van een traditionele landelijke tuin te creëren. Het werkt ook goed in moderne tuinen.

Denk aan onderhoud

Een van de belangrijkste dingen om over na te denken bij het kopen van tuinmeubilair is hoeveel of hoe weinig onderhoud het nodig heeft. Kunststof is licht en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met kinderen. Gewoonlijk volstaat een snelle reiniging met een sopje om het er zo goed als nieuw uit te laten zien. Ook het schoonmaken van synthetisch rotan is eenvoudig. Zoek naar tafels met glazen bladen die gemakkelijk te reinigen zijn met een vochtige doek. Metaal is ook makkelijk te onderhouden, zeker als het een poedercoating heeft. Als er krassen op komen, hoef je alleen maar een “corrector”-pen te gebruiken om het te repareren. Sommige metalen kunnen echter na verloop van tijd roesten. Speciale waxen kunnen helpen dit te voorkomen of lichte vlekken te verwijderen.

Kies de juiste maat

Zorg ervoor dat de tuinmeubelen die je kiest de juiste maat hebben voor de ruimte die je hebt. Voeg voor buitentafels een extra meter toe helemaal rond de afmetingen van de tafel, zodat stoelen veilig en comfortabel kunnen worden uitgetrokken.