Informatie over kunstgras leggen

In deze paragraaf geven we enige informatie over synthetisch gras; iets over de geschiedenis en kort over hoe het wordt gemaakt. Synthetisch gras werd in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik in stadions in de Verenigde Staten waar American football wordt gespeeld. Er viel weinig zon op het veld en dat bemoeilijkte de groei. Inmiddels worden synthetische grasvelden ook voor andere sporten gebruikt. Vervolgens deed synthetisch gras ook zijn intrede in tuinen. Zoals de naam al aangeeft, wordt het gras van synthetische vezels gemaakt. Die worden in een zogenoemde backing gestikt.

Hoe kies je het beste kunstgras voor de tuin?

De tuin is de plek waar veel mensen het liefst vertoeven. Des te vervelender is het als het gras in jouw tuin maar niet of op zijn minst niet mooi wilt groeien. Jammer genoeg zijn er heel wat mogelijke redenen waarom dit het geval is. Misschien is er te veel schaduw, misschien is de ondergrond niet ideaal of misschien heb je gewoon pech. Wat de reden ook is er is een simpele oplossing voorhanden. Een kunstgazon aanleggen zorgt er niet alleen voor dat je meteen een mooie tuin hebt. Het is nog eens onderhoudsvriendelijk ook. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het best mogelijke kunstgras voor jouw tuin koopt?

Is het goed vastgelijmd?

Een eerste belangrijke factor om de kwaliteit van kunstgras te bepalen is om na te gaan hoe het vastgelijmd is. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat er geen stukjes van jouw kunstgazon loslaten. Het mag niet mogelijk zijn om gras los te trekken uit de mat. Op gras spelen kinderen, lopen dieren en wordt er geleefd. Als er al in het begin gras begint los te laten zal de duurzaamheid navenant zijn. Wilt u nou meer informatie over kunstgras leggen ? kijk dan gerust bij buitengewoonkunstgras.

Geplaatst onder