Slimme duurzame applicaties voor in je huis

Met de tijd meegaan betekent tegenwoordig vaak vergroenen. Dat kan op vele verschillende manieren. Vandaar dat we hier enkele voorbeelden hebben uitgelicht om je geïnspireerd te voelen voordat je zelf aan de slag gaat met het zuiniger maken van je woning. Of het nu gaat om een laadpaal kopen voor de elektrische auto die je in je garage hebt staan of dat je de temperatuur in je huis beter wilt managen. Hier zijn een aantal ongebruikelijke slimme technologische apparaten of toepassingen voor een duurzamere toekomst.

SmartStrand-tapijt

In tegenstelling tot uw standaardtapijten die u al tientallen jaren in huizen en bedrijven over de hele wereld ziet, is SmartStrand een verfrissende verandering van tempo die een stap in de milieuvriendelijke toekomst biedt. Het is gemaakt met maïs als een fundamenteel ingrediënt, waarbij geëxtraheerde suiker wordt verwerkt tot een belangrijk onderdeel van de stof. Dit wordt tot de SmartStrand-vezel zelf gesponnen en getuft tot prachtig tapijt. Het resultaat is een zeer duurzaam en toch volledig natuurlijk tapijt dat perfect is voor gezinnen met jonge kinderen en huisdieren. Het tapijt is zacht en vlekbestendig, voor een echt winnend mengsel.

Kurkvloeren

Kurk is in feite het ultieme “groene” vloermateriaal om een ​​aantal redenen. Het is natuurlijk en extreem hernieuwbaar, lichtgewicht en veelzijdig. Het duurzame materiaal is gezond voor de inzittenden, veilig en gedempt en voelt comfortabel aan. Deuken en slijtage zijn gemakkelijk te verbergen en verdwijnen vaak op natuurlijke wijze door gebruik, net als deuken van meubels. Kurkvloeren stuiteren eenvoudigweg terug van de meeste gevaren van het leven. Sterker nog, het is bestand tegen schimmel en meeldauw, omdat het een antimicrobieel materiaal is. Kortom, kurk kan zo veelzijdig zijn als je wilt met behoud van een milieu- en mensvriendelijke esthetiek. Wanneer je naar andere duurzame oplossing kijkt is groen klimaathuis je beste vriend. Daar lees je over talrijke wonen gerelateerde onderwerpen.

Toiletten met dubbele spoeling

Een weinig bekend feit over toiletten is dat ze in feite meer water gebruiken dan enig ander armatuur in een gemiddeld huis. Afhankelijk van de leeftijd van uw bestaande toiletten, kunnen ze tot 27% van het waterverbruik in uw huis uitmaken! Een eenvoudige upgrade van vrijwel elk ouder toilet naar een nieuw model zal het gebruik drastisch verminderen, maar de beste optie is een nieuw toilet met dubbele spoeling. Het beste is dat uw sanitair hetzelfde blijft bij het uitvoeren van deze upgrade.

Het toilet met dubbele spoeling heeft twee opties: één voor vloeibaar afval en één voor vast. Dit betekent dat u veel minder water zult gebruiken voor vloeistofspoelingen, waardoor de hulpbron wordt bespaard. Het toilet gebruikt in beide gevallen een nieuw mechanisme om door te spoelen, waardoor het efficiënter is, wat je ook aan het doen bent. Er zijn kits voor het upgraden van bestaande toiletten, of u kunt een geheel nieuw model kopen, afhankelijk van uw budget.

Geplaatst onder