Voordelen en nadelen robotmaaier

Ruime keuze

Ondertussen is er al een ruime keuze aan robotmaaiers beschikbaar. Het is afhankelijk van de tuin wat voor robotmaaier het meest geschikt is voor de situatie. Robomow biedt daarom allerlei verschillende soorten robotmaaiers. Je hebt robotmaaiers die zijn gemaakt om schuine oppervlaktes aan te kunnen. Je hebt natuurlijk ook robotmaaiers die zijn gemaakt voor grotere of kleinere tuinen. Hiervoor is er een verschil in accugrootte, zodat de robotmaaier in een keer de hele tuin kan maaien. Daardoor is er voor iedere tuin wel een geschikte maaier te vinden.

Gemak

Het meest voor de hand liggende voordeel van een robotmaaier is het gemak dat het met zich meebrengt. Door de aanschaf van een robotmaaier is het niet meer nodig om zelf rond te lopen met de grasmaaier, maar wordt het allemaal voor je geregeld. Naast het aanzetten van de maaier hoeft er vrijwel niets meer aan geregeld te worden, wat natuurlijk veel tijd en gedoe kan schelen.

Tuin

Doordat een robotmaaier vrijwel altijd zou kunnen maaien blijft het gras een stuk mooier. Het mos dat soms onder het gras zit trekt weg, doordat het gras goed bijgehouden wordt. Doordat de maaier altijd en regelmatig kan maaien, betekent dit ook dat er geen grote plukken gemaaid gras in de tuin liggen, wat wel gebeurt als er een na een tijdje niet maaien weer wel wordt gemaaid. Zo verandert een stuk gras in een mooi gazon.

Prijs

De aanschaf van een robotmaaier kan erg duur zijn. Zeker bij een grote tuin, wanneer er dus een duurdere robotmaaier nodig is, kan de prijs van de robotmaaier flink oplopen. Daarom moet er dus een afweging gemaakt worden tussen het gemak dat een robotmaaier met zich meebrengt, en daarmee de tijd die het scheelt om niet te hoeven maaien, en de prijs die het kost om er een te kopen.