Waarom kiezen voor een tuinkachel?

De dagen worden steeds korter en kouder, wat voor veel mensen betekent dat we onze leuke tuinset helaas moeten verruilen voor de bank in de woonkamer. Mocht je het afscheid nemen van tuin toch nog even willen uitstellen, dan kan een tuinkachel de perfecte oplossing zijn.

Overal toegestaan

Wanneer we te maken hebben met vuur kan het soms wat lastig te achterhalen zijn wat waar nou wel en niet mag. Een groot voordeel van een tuinkachel, is dat het overal is toegestaan. Het maakt niet uit of je de kachel gebruikt in de achtertuin van een rijtjeshuis of een luxe villa: het mag en kan allemaal. Dit heeft ermee te maken dat er bij een tuinkachel met open vuur geen sprake is van open vuur. Handig, zo wordt je ook niet steeds gestoord door de rook. Heerlijk onbezorgd stoken dus!

Multifunctioneel

Een tuinkachel zorgt natuurlijk voor warmte. Ideaal voor de frisse voorjaars avonden waar je alvast van de zon wilt genieten zonder dat je je dikke wintertrui weer uit de kast moet trekken. Toch is de tuinkachel niet alleen bedoeld voor wat extra warmte. Zo zorgt de kachel er ook voor dat er in je tuin een gezellige sfeer ontstaat. Perfect voor een lekker wijntje met uw partner, een momentje voor jezelf, of een fijne avond met dierbaren. Echter, er is nog meer mogelijk. Stel je voor, je zit lekker met een groepje vrienden het weekend in te luiden in de achtertuin. Het wordt al wat donkerder en kouder, dus jullie besluiten de tuinkachel erbij te pakken, zodat de gezelligheid nog even door kan gaan. Openduur krijgen jullie toch een beetje trek. Geen probleem, toch? Een tuinhaard is namelijk ook te gebruiken als BBQ. Simpelweg een kwestie van burgers uit de vriezer halen en genieten.

Goed voor de portemonnee

Een tuinkachel heeft dus ontzettend veel voordelen. Zelfs als het financieel wat minder gaat. Zo is het vaak voordeliger om de tuinkachel aan te zetten dan in huis de kachel op te draaien. En aangezien de tuinkachel gesloten is, wordt hij ook warmer dan bijvoorbeeld een vuurkorf. Je kunt dus sfeervol en voordelig genieten!