Wat zijn redenen om te kiezen voor een schutting?

Steeds meer mensen hebben een schutting. Een schutting dient niet alleen als beschutting, maar zorgt er ook voor dat de tuin een afgebakend gebied is. Vooral de houten schuttingen zijn populair. De kans is groot dat je wel wat mensen kent met een houten schutting. Misschien overweeg je zelf ook wel om een schutting aan te schaffen. Wat zijn veelvoorkomende redenen dat mensen graag een schutting willen laten plaatsen? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Waarom kiezen mensen voor een schutting?

Wellicht zou je denken dat je wel weet waarom mensen kiezen voor een schutting. Tegen de inkijk, natuurlijk! Toch zijn er nog veel meer redenen dan dat. Hieronder zet ik de verschillende redenen voor je op een rijtje:

Privacy overwegingen

Ten eerste, en de meest voorkomende reden is uiteraard de privacy overwegingen. Mensen willen graag een schutting, omdat dit de inkijk beperkt. Zo kun je je eigen gang gaan zonder dat er mensen je tuin in kunnen kijken. Wil je nog wel graag wat door de schutting heen kunnen zien? Dan kun je kiezen voor een schutting met een kleine doorkijk. De kans dat mensen jou zien, is klein, maar jij kunt nog wel duidelijk de andere mensen zien. Je kunt altijd kijken naar een overzicht van schuttingen met kleine doorkijk.

Geluidsoverlast

Ook geluidsoverlast is een veel voorkomende reden om te kiezen voor een schutting. Praten je buren vaak net wat te hard? Een schutting kan dit geluid dempen.

Windstil

Daarnaast is het ook nuttig om een schutting aan te schaffen als je graag een plek wilt creëren waar het windstil is. Je zult merken dat je door de schutting haast geen wind meer voelt.

Overige redenen

Er zijn ook nog andere redenen waarom mensen kiezen voor een schutting, namelijk:

  • Het beveiligen van je tuin en eigen terrein.
  • Een terrein afbakenen, omdat je huisdieren hebt.
  • Voor de sfeer in de tuin en in decoratief opzicht.