Bloemen bestellen en thuisbezorgen voor goedkope tarieven

Wil jij graag genieten van een mooie bos bloemen op tafel? Of een bosje bestellen voor een speciale gelegenheid? Dan kan dit tegenwoordig eenvoudig via internet. Hieronder hebben we een aantal suggesties geplaatst waarvoor u bij de lokale bloemist terecht kunt. Eventueel kan via fleurop of euroflorist / topbloemen ook een bestelling via internet worden geplaatst. 

  • Bruidsarrangementen: Op de mooiste dag van je leven, moet alles perfect zijn. De mensen, de locatie, de aankleding. Ons bloemenhuis kan u helpen te dit te realiseren en zorgt voor de mooiste bloemen, precies zoals jij die wilt. In onze winkel vindt u verschillende ideëen voor uw bruidsboeket en onze specialisten helpen u graag verder met uw keuze. Of het nu gaat om een traditioneel-, veld- of modern-boeket, alles is mogelijk en wij maken het naar uw wens.
  • Rouwarrangementen: Tijdens een uitvaart of herdenking, moeten bloemstukken precies kloppen en het juiste gevoel overbrengen. Een tweede kans krijgt men niet. Van Delft’s Bloemenhuis kan u als geen ander helpen bij het uitkiezen van het rouwarrangement, zodat de bloemen precies weergeven wat u wenst. Of het nu de uiting van verdriet is of een weergave van de persoonlijkheid van een overledene moet zijn, onze bloemisten zullen samen met u, precies bepalen wat het eindresultaat moet zijn.
  • Abonnementen: We brengen veel tijd door op onze werkplek. Een inspirerende ambiance op die werkplek draagt bij aan betere prestaties, dat staat onomstotelijk vast. Bloemen en planten horen thuis in de werkomgeving. Iedere receptiebalie, vergaderruimte of directiekamer wordt een visitekaartje dankzij een bloemenabonnement of een weloverwogen keuze aan planten. Bloemen en planten geven immers kleur aan elke werkplek.

Statistieken van de bloemenhandel in Nederland

Bijna 90% van de bedrijven met meer dan 9 werknemers heeft regelmatig bloemen en/of planten in het bedrijf. Ten opzichte van 2020 is de bedrijvenmarkt van snijbloemen bijna verdubbeld. Ook de afzet van kamerplanten is sterk gestegen. In 2019 had de bedrijvenmarkt een omvang van € 336 miljoen, waarvan 58% betrekking had op de bestedingen aan snijbloemen. Ten opzichte van 2019 zijn de totale bestedingen aan snijbloemen in 2021 met 3% gestegen en van kamerplanten met 2%. In de periode 2019-2021 is de particuliere markt van kamerplanten in bestedingen gedaald met 17%. De verkoop van snijbloemen is in vergelijking daarbij, in dezelfde periode, maar heel licht gedaald met 1%. Consumenten hebben in 2001 aan bloemen en planten ruim € 1,15 miljard uitgegeven. Daarbij gaat tweederde van de totale bestedingen aan snijbloemen en eenderde naar kamerplanten. 

Ontwikkelingen in de bloemenbranche

Als redenen voor de mindere afzet van kamerplanten noemt het rapport de ‘andere inrichting van huizen waar planten niet altijd meer verplicht aanwezig zijn om een decoratieve functie te vervullen’, het feit dat planten steeds minder een cadeauartikel zijn en ook dat het verzorgen van planten bij tweeverdieners door tijdgebrek erbij inschiet. Behalve in bloemenwinkels worden veel bloemen gekocht op de warenmarkten en op de bloemen- en plantenafdelingen van de supermarkten. Bij planten valt de sterke positie van de tuincentra op, die in de loop der jaren een groot marktaandeel op de bloemenwinkels hebben veroverd. Tot de overige kanalen behoren onder andere de kwekers, de bouwmarkten en de tankshops. De bloemenwinkels realiseerden in 2021 een gezamenlijke omzet van €910 miljoen exclusief btw. Dit is 1% meer dan in 2020. De omzet is bij bloemenwinkels vooral hoog in het 2e en 4e kwartaal. Daarin vallen feestdagen zoals moederdag, Pasen en Pinksteren respectievelijk Kerstmis en de jaarwisseling. Neem voor vragen contact op via bloemebutler.nl.