3 misvattingen over tuinieren

Mensen die niet graag in hun tuin werken, hebben hier vaak een hoop redenen voor. Laten we deze eerst eens wegnemen. De 3 meest voorkomende misvattingen over tuinieren zijn als volgt:

Tuinieren is vakwerk

Enige kennis over tuinieren is wel vereist voor het onderhouden en aanleggen van je tuin, maar het is zeker geen hogere wiskunde. Gras maaien, bloemen planten of hekwerk van Adéquat plaatsen kan iedereen! Daarnaast zijn er overal bronnen te vinden waar je informatie vandaan kunt halen die je nodig hebt. Door veel te lezen en op te zoeken breidt je jouw kennis snel uit en zul je merken dat je ook het tuinieren steeds leuker zal gaan vinden.

Tuinieren kost veel geld

Veel mensen denken dat het aanleggen en bijhouden van je tuin veel geld moet kosten. Zij vinden dat alles veel te duur is en daardoor hun geld weggooien. Dat is zeker niet waar. Natuurlijk kost het aanleggen van je tuin wel geld, maar je bent er altijd zelf bij. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en bedenk ook: voor wat hoort wat!

Tuinieren is arbeidsintensief

Er zijn mensen die in de tuin werken zien als een soort sportprestatie. Dit valt allemaal reuze mee. Natuurlijk zijn er klussen die wat zwaarder zijn, maar als je de tuin eenmaal hebt aangelegd valt het over het algemeen wel mee. Het is wel belangrijk dat je alles goed bijhoudt. Als je dat doet, merk je vanzelf dat het allemaal wel meevalt!