Loungeset kopen: waar moet je op letten?

Na lang wachten is het eindelijk mooi weer. Lange zomeravonden breken weer aan en het is dan heerlijk om de dag af te sluiten in je eigen tuin of balkon met de ondergaande zon. Een loungeset is dan echt onmisbaar, want zo kun je pas echt ontspannen. Tegenwoordig zijn er veel soorten loungesets te koop, dus dat wordt nog moeilijk kiezen. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe loungeset om op te relaxen? Hieronder geven we tips om deze zoektocht te vergemakkelijken!

Grootte

Ten eerste moet je natuurlijk de grootte bepalen. Aan een te grote loungeset heb je namelijk niets, want deze zal niet passen. Maar een te klein exemplaar staat ook zielig in een te grote ruimte. Bedenk met hoeveel mensen je maximaal op de loungeset wil zitten en bekijk ook hoe groot je tuin of balkon is. Het is verleidelijk om voor een zo groot mogelijke loungeset te gaan, maar dit is af te raden. Een loungeset hoekbank moet namelijk niet de hele tuin overnemen. Kies een plek waar de loungeset moet komen te staan en markeer het. Zo kun je je beter visualiseren of de grootte die je in gedachte had, realistisch is. 

Materiaal

Ook qua materiaal valt er veel te kiezen en een aantal zaken zijn belangrijk om in overweging te nemen. Ten eerste moet je je afvragen of je de loungeset wel of niet in de tuin wil verplaatsen. Verschuif je hem regelmatig, dan is een licht materiaal zoals kunststof of aluminium beter. Een kunststof loungeset is makkelijk te tillen en eenvoudig schoon te houden. Daarnaast kijk je ook naar de weerbestendigheid van het materiaal. Is het waterafstotend? Dan kan hij prima een kleine regenbui overleven. Verder moet je ook naar het uiterlijk van het materiaal kijken. Smaken verschillen nu eenmaal en verschillende materialen hebben ook een verschillende finish. Ga dus lekker op onderzoek uit en doe inspiratie op in de woonwinkel of op het internet.

Kwaliteit en prijs

Goedkope loungesets zijn erg aantrekkelijk, want niemand wil onnodig veel geld betalen. Toch is goedkoop helaas vaak een duurkoop wanneer het om tuinmeubilair gaat. Wil je toch geld besparen? Let dan goed op aanbiedingen en vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar. Zoek ook reviews op om erachter te komen wat andere mensen vinden. Ook is het goed om te weten dat alle loungesets tegen het einde van de zomer in de aanbieding komen, omdat het najaar alweer voor de deur staat. Winkeliers willen dan snel van hun zomerassortiment af en hier vallen ook loungesets onder. Als het kan wachten, dan is het dus zeker aan te raden om na de zomer pas je loungeset te kopen. Zo bespaar je een hoop geld, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit.