Wat is beter, screens of rolluiken?

Ben jij op zoek naar goede zonwering voor je woning? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid wel gezien dat er diverse mogelijkheden zijn. Je kunt de ramen van je woning natuurlijk voorzien van een screen, maar ook de keuze voor een rolluik is een van je opties. Waar beide mogelijkheden op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, is dit toch niet het geval. Want er zijn zeker belangrijke verschillen op te merken. Maar wat is nu de betere keuze, screens of rolluiken? Hier lees je alle informatie die voor jou handig is om te weten.

Dit is het nut van zonwering

Of je nu kiest voor screens of rolluiken, je krijgt in beide gevallen te maken met een effectieve manier van zonwering. Beide vormen van zonwering zorgen ervoor dat de zon buiten de deur blijft en dat je woning dus ook goed koel blijft, ook op het heetst van de dag in de zomer. Met goede zonwering zorg je er dus voor dat je woning aangenaam blijft en dat is wel zo prettig!

Alles over rolluiken

Rolluiken zijn een bekende vorm van zonwering: deze luiken vallen verticaal naar beneden en zorgen ervoor dat de zon niet naar binnen kan schijnen. Zodra de luiken dicht zitten, is de ruimte volledig donker. Met rolluiken zorg je ervoor dat je in de winter ook zeer goed kunt isoleren, omdat de warmte veel beter binnen gehouden wordt en je dus minder hoeft te stoken. Daarnaast is het goed om te weten dat een rolluik ook zeer goed dient als inbraakpreventie. Je kunt dus op meerdere fronten profiteren van rolluiken.

Alles over screens

Je kunt natuurlijk ook voor screens kiezen. Screens zijn als het ware de meer moderne vorm van rolluiken. Met screens kies je voor een doek dat ook verticaal naar beneden valt. Een belangrijk verschil is wel dat je bij screens kunt kiezen voor een doek dat licht doorlaat. Je woning is dan nog steeds goed beschermd tegen warmte, maar er valt nog steeds licht in de ruimte waardoor het niet te donker is. Daarnaast zijn screens ook een goed en stevig alternatief voor zonneschermen, omdat ze nog beter bestand zijn tegen wind. Ontdek het complete aanbod van screens bij Inhuisplaza.nl.

Overeenkomsten en verschillen

Een belangrijke overeenkomst tussen screens en rolluiken is dat beide opties een goede keuze zijn voor zonwering. Verschillen zijn dat rolluiken net wat breder inzetbaar zijn dan screens. Aan de andere kant hebben screens een meer elegante uitstraling dan rolluiken en laten ze daarnaast wel licht door. 

Geplaatst onder