4 manieren om je tuingereedschap netjes op te ruimen

Ben je de trotse eigenaar van een tuin, dan heb je vast ook veel tuingereedschap, tuinmeubels of tuinspeelgoed. Al deze spullen nemen vaak aardig wat plek in beslag. Als je niet over een grote schuur beschikt, kan het best lastig zijn om je tuin er opgeruimd en netjes uit te laten zien. Gelukkig zijn veel handige opberg oplossingen voor in je tuin! 

  1. Tuinkist  

Of je nu een klein balkon hebt of een hele tuin, een tuinopbergdoos of tuinkist is perfect om al je tuingereedschap bij de hand te hebben. Een tuinkist kopen is een geweldig idee om speelgoed of tuinkussens in op te bergen. Je kunt een tuinkist vervolgens in je schuur of blokhut plaatsen.  

  1. Blokhut 

Een blokhut is de perfecte manier om spullen op te ruimen. Misschien heb je geen plek voor een schuur, maar een kleinere blokhut is hiervoor de perfecte uitkomst. Een kleine, smalle tuinschuur is perfect voor het opbergen van groter tuingereedschap. Je kan er zelfs een mooi middelpunt van je tuin van maken door het een mooie kleur te schilderen of er klimplanten op te laten groeien.  

  1. Planken  

Niet alles in je tuin hoeft weggestopt te worden. Kleine voorwerpen zoals schepjes, touw en gieters kun je op een plank goed bewaren onder bijvoorbeeld een overkapping. Planken kunnen zowel mooie als praktische opslagplek zijn. Het is daarnaast ook nog eens erg gemakkelijk om te installeren.  

  1. Fietsenberging 

Een fietsenberging is niet alleen de perfecte plek om fietsen, scooters of motoren in op te stallen, maar je kunt de plek ook combineren met een opslagruimte voor andere dingen. Zo is een fietsenberging multifunctioneel. Je kunt er namelijk ook buitenspeelgoed of tuinmeubels in opbergen. Hierdoor blijven al je tuinspullen optimaal beschermd tegen weersomstandigheden en diefstal.