Zo vind je de geschikte klimplant voor je schutting

Het hebben van een klimplant voor op de schutting is tegenwoordig een populaire bezigheid. Zo zorgt het ervoor dat je schutting goed afgedekt is tegen inkijk, vangt het regenwater op en brengt het een mooie sfeer met zich mee. Een klimplant schutting verschilt echter en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo heb je bijvoorbeeld een klimop, die het meest wordt gebruikt en snel over je schutting groeit. Ook heb je de blauweregen, een paarse, tropische kleur. Naast het soort klimplant is het ook belangrijk om te kijken naar het seizoen waarin je de plant aan wilt schaffen.

Alternatieven voor een klimplant

Als je liever geen klimplant hebt of juist naast de klimplant nog meer decoratie wilt hebben om je schutting aan te vullen, dan zijn er een aantal alternatieven die je kunt gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om extra planten en bomen in je tuin te gebruiken. Deze kunnen dan gebruikt worden om een deel van je schutting af te dekken of juist voor meer kleur in je tuin zorgen. Een voorbeeld van een boompje kan bijvoorbeeld een olijfboom zijn, die naast de sfeer ook zorgt voor het opleveren van olijven in het zomerseizoen. Zo geniet je ideaal van je tuin.

Hoe ontwerp je je eigen tuin online?

Het inrichten van de tuin lijkt een lastige opgave, die alleen door vakspecialisten gedaan kan worden. Tegenwoordig is hier echter een oplossing voor gevonden. Je kunt namelijk je tuin ontwerpen online. Hiervoor is gespecialiseerde gratis software die je kunt gebruiken om je tuin naar wens in te richten. Voordat je hiermee begint, is het wel handig om eerst de afmetingen van je tuin evenals een plattegrond klaar hebt staan. Een voorbeeld van software is de Tuinplanner van Gardena, die schetsen maakt van jouw tuin. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld DreamPlan Home Design gebruiken. Hier kan je naast het ontwerp ook nog eens het interieur van je tuin bepalen.