4 onderdelen voor een exotische tuin!

Ben jij traditionele stijlen zat en ben je opzoek naar een alternatieve stijl tuin? Er zijn verschillende stijlen die afwijken van de Nederlandse standaard. Zo kan je kiezen voor een Scandinavische stijl, of juist een exotische stijl. In deze blog behandelen we een aantal onderdelen die essentieel zijn in een exotische tuin. Alle benoemde onderdelen vormen zo een exotisch geheel. Lees dus gauw verder en doe inspiratie op voor jouw tuin!

Exotische planten

Er zijn een hoop planten die jouw tuin kunnen voorzien van een exotische look. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een bananenplant, of een andere plant met hele grote bladeren. Planten en bomen met grote bladeren zie je namelijk ook in landen rondom de evenaar. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om fruitplanten te plaatsen in je tuin, zoals een sinaasappelplant.

Hangmatten of hangstoelen

Net als in een tropisch klimaat, willen we in een exotische tuin zorgen voor een relaxte uitstraling. Dit doen we onder andere door middel van comfortabele hangmatten en/of hangstoelen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een loungebed. De meubelen moeten in ieder geval voor een ontspannen setting zorgen.

Exotische bodembedekkers

Naast jouw bestrating en gazon, kan je hoeken en zijdes van jouw tuin invullen met bodembedekkers. Verschillende bodembedekkers kunnen zorgen voor een exotische uitstraling. Zo zijn schelpen voor in de tuin een goed voorbeeld van een bodembedekker met een exotische uitstraling. Aan de andere kant is er ook genoeg mogelijk met verschillende soorten zand. Veel van dit soort exotische bodembedekkers vind je bij aanbieders zoals 123natuurproducten. Daar voorzien ze je ook van advies over de meest exotische bodembedekker, voor in jouw tuin.

Aanvullingen

Ten slotte kan je de bovengenoemde onderdelen aanvullen met andere items. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting. Door het plaatsen van verschillende kleuren en wittinten verlichting kan je zorgen voor een sfeer die je ook altijd op vakantie ervaart. Dit is dus ook mogelijk in jouw eigen tuin!