4 tips om de aankoop van nieuwe tuinstoelen gemakkelijker te maken

Zijn jouw tuinstoelen versleten en toe aan vervanging? Het is in dat geval handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een paar nieuwe exemplaren. Veel mensen komen er namelijk pas later achter dat niet alle stoelen geschikt zijn voor buiten of dat de zithoogte veel te laag is. Wil jij ook online tuinstoelen bestellen? Met deze 4 tips is het kopen van nieuwe tuinstoelen een fluitje van een cent!

Naar welk soort stoel zoek je?

Zoek je naar een comfortabele loungestoel, een dining tuinstoel of een verstelbare stoel? Het is wel makkelijk om van te voren te weten welk soort stoel je wilt aanschaffen. Van een loungestoel moet je bijvoorbeeld weten dat de kussens die het bevat in koudere maanden worden moeten worden opgeborgen. Een dining tuinstoel is speciaal gemaakt om recht aan een tafel te zitten en een verstelbare stoel heeft als voordeel dat het ook kan worden gebruikt om achterover van de zon te genieten. 

Denk goed na over de plek

Kijk voor je de tuinstoelen gaat kopen een goed naar de tuin om te bepalen waar de tuinstoelen komen te staan. Staan ze straks in de open tuin of staan ze onder de overkapping? Het is hierbij belangrijk om verschillende materialen te vergelijken. Zo passen zware tuinstoelen vaak goed in de tuin omdat ze windbestendig zijn. Wanneer je dit duidelijk hebt, kun je de ruimte waar je de tuinstoelen wilt plaatsen meten. Het zou vervelend zijn als de stoel straks niet goed aansluit op de tafel, meet dus ook altijd de hoogte van het tuintafel blad. 

Hoeveel stoelen heb je nodig?

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de hoeveelheid stoelen die je nodig hebt. Uit hoeveel personen bestaat jouw gezin en komen er wel eens mensen over de vloer? Als je wilt dat alle stoelen onder de tafel passen, meet dan ook de ruimte tussen de poten. Zo kun je zelf inschatten hoeveel stoelen er tussen passen. Met een loungetafel meet je juist de grootte van het terras, omdat deze vaak lager is. 

Laat je creativiteit de vrije loop

Kies vooral zelf wat voor soort tuintafel je mooi vindt en welke stoelen daar bij matchen. Je kunt ook prima kiezen voor verschillende soorten stoelen of één type stoel in allerlei verschillende kleuren. Om het comfort nog iets te verhogen kun je gaan voor een tuinkussen in een leuke print of gave kleur. Zo creëer jij je eigen stijl en geef je de tuin een vrolijke tint!