6x voordelen van een kattenluik

6x voordelen van een kattenluik

Het is voor alle katteneigenaren een keuze: het wel of niet monteren van een kattenluik. Denk jij erover na om een kattenluik te kopen? Hier lees je de 6 grootste voordelen van een kattenluik en waarom het zeker slim is deze aan te schaffen!

1: Vrijheid voor je kat

Het is voor je kat mogelijk om altijd naar binnen en buiten te gaan. je hoeft zelf de deur niet open te doen, waardoor je kat altijd zijn gang kan gaan. Dit is niet alleen voor jou prettig, maar ook voor je kat.

2: Ideaal voor de vakanties

Ga je op vakantie? Dan is het sowieso altijd heerlijk om een kattenluik te hebben. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je kat niet naar binnen kan. Natuurlijk is het wel belangrijk om nog even te regelen dat je kat is voorzien van genoeg eten en drinken.

3: Speciale kattenluiken

Je kunt vandaag de dag gemakkelijk kiezen voor kattenluiken die speciaal zijn gemaakt zodat andere katten niet naar binnen kunnen komen. Onder andere de kattenluiken met infrarood, chip of magneet maken dit mogelijk.

4: Veel katvriendelijke opties

Er zijn heel wat katvriendelijke opties beschikbaar, waaronder het kattenluik dat werkt op een chip. Dit is ideaal voor je kat, omdat deze niet een speciaal halsbandje hoeft te dragen. Daarnaast zijn kattenluiken er in allerlei soorten en maten, waardoor je altijd een gewenst formaat kunt kiezen.

5: Snel aan te wennen

Katten wennen redelijk snel aan een kattenluik, maar het is wel aan te raden om hier al mee te starten als ze nog klein zijn. Wanneer je een kattenluik introduceert aan een volwassen kat zal hij of zij hier veel minder snel aan wennen.

6: Makkelijke montage

Het is vrij eenvoudig een kattenluik te plaatsen: je krijgt altijd een sjabloon meegeleverd om de juiste hoogte te bepalen.

Geplaatst onder