Gestresst? Deze makkelijke meditatie oefening is dé oplossing!

Heb jij last van de sombere coronaperiode? Is jouw bedrijf getroffen door de corona restricties? Of houd jij thuis altijd alle ballen hoog? Dan kun je gestresst raken. De gevolgen van stress worden nogal onderschat. Te veel stress kan namelijk invloed hebben zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid. Voel jij je regelmatig gestresst? Dan is het tijd om je stresslevel te reduceren met deze makkelijke meditatie oefening. Dit kun je op ieder moment van de dag doen op iedere locatie. En als je denkt dat mediteren moeilijk is zit je er volledig naast. Lees hieronder hoe jij een gelukkiger leven tegemoet gaat!

Makkelijk mediteren doe je zo

Bij mediteren denken we al snel aan allerlei moeilijk te beheersen oefeningen, maar het tegendeel is waar. Mediteren is eigenlijk de enige staat dat we ontspannen & wakker tegelijk zijn. De techniek die we je nu aanleren heet ‘transcendente meditatie’, ook wel TM genoemd. Bekende Nederlanders en Amerikaanse sterren zweren erbij. Persoonlijk mediteer ik ook volgens de TM-techniek en het heeft mij veel gebracht. Het beste effect heb je als je twee keer per dag twintig minuten mediteert. Eenmaal mediteren heeft ook al gunstige effecten die meteen merkbaar zijn. Je zult al snel merken dat je meer waarneemt, je fijner voelt, meer geniet van de kleine dingen, je positiever voelt en je geest scherper is. Je bereikt je persoonlijke doelen ook sneller als meditatie onderdeel van je dag maakt.

Ga comfortabel zitten

Kies een ruimte waar je niet gestoord wordt en ga comfortabel zitten (lotushouding of gewoon rechtop). Zorg dat je je aan niets irriteert en comfy kleding draagt. Mediteer bijvoorbeeld in een joggingspak of zachte damesbadjassen. Op zoek naar een nieuwe badjas? Bekijk alle opties op badjas.nl

Bedenk een positief woord (mantra)

De bedoeling is dat we nu via een positief woord (mantra) innerlijke stilte bereiken. Innerlijke stilte bereiken we door biochemische processen (gedachten ‘rotzooi’) op gaan opruimen om je weer rustig en energierijk te voelen. Jouw zelf bedachte mantra is in feite het vervoersmiddel naar de stilte. Als je je mantra bedacht hebt (bijvoorbeeld liefde, kracht of licht) gaan we naar de volgende stap.

Herhaal je mantra zacht als je gedachten krijgt

Als je eenmaal lekker zit, je mantra hebt bedacht en je ogen sluit gaan we mediteren. De bedoeling is dat je in je hoofd zacht je mantra herhaalt achter elkaar. Als je erg gestresst bent en niet veel mediteert komen er veel gedachten op in plaats van dat je zacht je mantra kunt herhalen in je hoofd. Dat geeft niet! De meditatie heeft evengoed effect, ook als er gedachten opkomen. Het is alleen essentieel dat je de keuze maakt om in je hoofd weer naar je mantra te gaan. Als je vaker mediteert zul je merken dat je biochemische processen c.q. gedachten opruimt en dan ook minder vaak naar boven komen. Mocht je weer gaan mediteren en er komt een gedachte op maak dan enkel de keuze om je mantra te herhalen.

Innerlijke stilte

Als er bijna geen gedachten meer opkomen en je mantra steeds herhaalt dan vervaagt deze op een gegeven moment. Dan voel je je al meer ontspannen en bereik je de staat van stilte. Deze euforische staat van welzijn noemen we innerlijke stilte. Makkelijk toch? Verrijk je leven vandaag nog en laat alle stress die jij dagelijks ervaart voorgoed varen!

Geluk & succes!