Titel: Boomschors, de natuurlijke bodembedekker

De bodem bedekken doe je om onkruid tegen te gaan in de tuin. Er zijn diverse methoden om de bodem te bedekken; dit kan via specifieke plantjes die bekend staan als bodembedekkers, of je kiest voor een natuurlijke opvulling van de bodem. Boomschors is zo’n natuurlijke opvulling. Maar waarom zou je kiezen voor boomschors?

Langdurig mooie bodembedekkers

Wie het onkruid zat is langs een strook grond kan het beste kiezen voor een bodembedekker. Diverse specifieke plantjes doen het goed als bodembedekker, maar tijdens de herfst, winter en het vroege voorjaar oogt de strook grond als kaalslag. Daarom is een mooie natuurlijke bodembedekker, die het hele jaar blijft liggen, een duurzaam alternatief.

De meest gekozen natuurlijke bodembedekkers voor het hele jaar zijn:

  • Siergrind, van kiezelstenen tot Ardenner split
  • Cacaodoppen
  • Boomschors / boomsnippers
  • Kokossnippers

Zo mooi is boomschors

Boomschors heeft niet alleen een zeer natuurlijke uitstraling, het ruikt ook nog eens lekker na een regenbui. Boomschors blijft tot wel 5 jaar zijn mooie uitstraling en kwaliteit behouden. Hierna zal het weer vervangen moeten worden. Doordat boomschors een grijs-bruine kleur kent is het een weinig opvallende bodembedekker, die op een geweldig natuurlijke manier opgaat in de tuin. De tuin blijft hierdoor natuurlijk ogen. 

Boomschors plaatsen

Allereerst zorg je dat je de ondergrond egaliseert en verdiept, zodat er een laag van minimaal 5 cm. boomschors kan worden aangelegd. Span over de geëgaliseerde ondergrond een worteldoek, zodat je niet later alsnog last van onkruid krijgt. De worteldoek steek je met metalen pennen vast.

Nu kun je het boomschors over de ondergrond verspreiden; meestal met een schep. Je koopt boomschors in big bags, wat verreweg de meest handige en meest voorkomende manier is.