Alle antwoorden op vragen over de robotmaaier

Of je nou zelf een robotmaaier hebt, of je bent er simpelweg geïnteresseerd in, het is altijd leuk om meer te leren over de werking van een robotmaaier. Het is hartstikke uniek en hip dat je zelf geen moeite meer hoeft te doen voor het maaien van gras. Toch zijn er begrijpelijk nog veel vragen over de robotmaaier. Daarom worden je vragen hopelijk allemaal in dit artikel beantwoord. Heb jij toch nog vragen die hieronder niet genoemd zijn? Dan kun je contact opnemen met een specialist, bijvoorbeeld met Omnimatic, dan zal jouw vraag alsnog beantwoord worden.

Hoe werkt de robotmaaier?

Onder een robotmaaier zit een draaischijf waaraan messen zijn bevestigd. Als de robotmaaier dan werkt, draaien deze messen. Op de robotmaaier zelf kun je de gewenste gemaaide hoogte van het gras inzetten, zodat de maaier weet wat hem te doen staat. Je moet er wel rekening mee houden dat de maaier, in het geval van obstakels, de randen niet goed kan afwerken. Maar op zich is dat geen probleem, omdat je hiervoor een kantenknipper kunt gebruiken.

Hoe zit het met een werkschema?

Je kunt zelf tijden kiezen waarop de robotmaaier aan het werk moet gaan. Dit kun je instellen met behulp van de handleiding die bij de maaier zit. Hier staat precies in hoe groot de werkcapaciteit is per uur.  Over het algemeen werken de robotmaaiers één uur en dan keren zij terug naar het laadstation om weer op te laden, wat ook circa een uur duurt. Dit herhaalt zich vervolgens totdat het hele gazon gemaaid is.

Hoelang duurt het voordat mijn gras is gemaaid?

De tijd die de Robomow nodig heeft om de tuin te maaien is afhankelijk van twee factoren, namelijk: de werkcapaciteit van de robotmaaier en de afmeting van je gazon.

Kan de robotmaaier ook afzonderlijke gebieden maaien?

Ja, het is gewoon mogelijk om twee afzonderlijke gebieden te maaien. Dit doe je door het gewenste werkgebied van de maairobot te verbinden met begrenzingsdraad.