De tuin inrichten, ga je voor groen?

Het blijft een lastige keuze bij het verbouwen van de tuin, ga ik voor groen of bestrating? Een groene tuin brengt vaak meer werk met zich mee dan een bestrate tuin. Er hoeft ook niet gekozen te worden voor het een óf het ander. Er kan een klein stukje tuin groen of bestraat worden gemaakt. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn om een stuk bestrating te hebben voor een tuinset of een speelplek voor de kinderen. Een stukje gras kan ook leuk zijn in de tuin. Gras maakt de tuin erg sfeervol en geeft een natuurlijk zicht.

De groene tuin

Een groene tuin kan een prachtig zicht geven. Er kan gekozen worden voor een prachtige bloementuin, moestuin of grasveld. Een bloementuin is niet alleen mooi maar ook erg goed voor de insecten en bijen, wat bijdraagt aan een betere natuur. Maar ook het hebben van een moestuin kan erg leuk zijn, het werken in de tuin is erg ontspannen en er kan gegeten worden uit eigen tuin. Een groene tuin wordt vaak vermeden omdat de meeste mensen het onderhoud veel moeite vinden. De moeite kan bespaard worden met juist gereedschap zoals de stiga zitmaaier om het gras te maaien. Tuinmachines zijn te koop bij de Tuinmachineshop online of lokaal.

De bestrate tuin

Wanneer een groene tuin niets voor je is, kan je altijd nog kiezen voor een bestrate tuin. Een tuin van steen of tegels heeft minder onderhoud nodig dan een tuin met gras of planten. Een bestrate tuin heeft nog meer voordelen. Er kunnen makkelijk stoelen, tafels en parasols opgezet worden. Ook speelgoed voor de kinderen zoals rolschaatsen en skateboarden kunnen beter gebruikt worden een tuin met tegels. Maar toch heeft ook deze tuin onderhoud nodig. Het onkruid moet gewied worden en de tegels of stenen moeten een paar keer per jaar schoongemaakt worden.