Ibiza stijl in je tuin?

Ibiza stijl in je tuin?

Het weer ibiza is natuurlijk een beetje anders dan in ons eigen landje, daardoor kun je je afvragen of een Ibiza stijl hier wel passend of mogelijk is. Maar dat kan zeker. Er zijn genoeg planten die het hier goed doen die je daartegen kunt komen en de inrichting kun je natuurlijk altijd maken zoals je maar wil! We geven je graag een paar tips en tricks om deze stijl in je tuin door te voeren.

Doe inspiratie op

Het reisadvies ibiza staat op geel, net als in de rest van Europa. De beste manier om inspiratie op te doen voor je tuin is door erheen te gaan. Neem een heerlijke vakantie en houd ondertussen een oogje open voor mooie planten en tuinmeubilair wat je tegenkomt. Dit kan in de hotel tuin zijn, op een terrasje, in de tuin bij een huurhuisje of gewoon buiten in de natuur. Voor een grondig ‘vooronderzoek’, neem je foto’s van planten en inrichtingen die je aanspreken. Zo kun je eventueel zelfs een moodboard maken van al je ideeën.

Thuis aan de slag

Wanneer je thuis bent kun je hier dus een moodboard mee maken en kun je op zoek gaan naar wat voor planten je allemaal hebt gezien. Kunnen deze overleven in een Nederlandse tuin? Wanneer je een goed idee hebt van de planten die je mooi vindt kun je een plan uittekenen voor je tuin. Of wanneer je maar wat kleine aanpassingen gaat maken kun je plekjes uitzoeken voor je nieuwe planten. Ga dan op zoek naar meubilair wat lijkt op, of dezelfde sfeer geeft als, de meubelen en inrichtingen die je hebt gezien en welke je erg aanspraken.

Finishing touch

Om het geheel helemaal af te maken stijl je de inrichting af met wat leuke accessoires. Als je op de heenweg naar Ibiza een beetje ruimte overlaat, kun je op Ibiza zelf wat leuke accessoires scoren. Kussenhoezen of een leuk buitenkleedje zijn voorbeelden die je makkelijk mee kan nemen en die veel van de echte Ibiza sfeer mee kunnen nemen.