Alles wat je moet weten om veilig trampoline te kunnen springen

Trampolinespringen is natuurlijk superleuk en vermakelijk. Wel is het belangrijk om het springen op een zo veilig mogelijke manier te doen zodat er geen ongelukjes kunnen gebeuren. In deze blog geven we je graag handige tips die jij kunt gebruiken om een veilige trampoline te kopen of om jouw bestaande trampoline in nieuwstaat te houden. Kijken ondertussen even bij Vikingchoice. Daar vind je alles op het gebied van trampolines voor de beste prijs.

Extra veiligheid realiseer je met een goed trampoline net

Trampolinenetten zijn verkrijgbaar in veel kleuren, maten en worden gemaakt van verschillende materialen. Voordat je een trampoline net gaat kopen moet je eerst bepalen of jouw trampoline net een buitenrand (om de trampoline heen) of een binnenrand (tussen het frame en de springmat) bevestiging heeft. Vervolgens kijk je hoeveel rechtopstaande palen jouw trampoline gebruikt. Een trampoline net met een dubbelzijdige rits opening geeft het grootse toegankelijkheidsgemak. Daarbij kun je zowel van binnen als van buiten het net openen.

Een goede trampoline rand moet tegen een stootje kunnen

De trampoline rand is een van de onderdelen die het, het zwaarst te voortduren heeft tijdens het trampoline springen. Het is dan ook aannemelijk dat je dit onderdeel als eerste moet vervangen voor een nieuwe. Een trampolinerand wordt blootgesteld aan in rekkende en uitrekkende veren, contact met de springers en een constant veranderende weersomstandigheden.  Wanneer je een nieuwe trampolinerand gaat kopen, let er dan goed op of de rand de veren volledig afdekken. Ook moet de trampolinerand voldoende dik zijn en moet het een stevige bevestigingsmethode hebben. Bij voorkeur een elastische touwbevestiging of klittenbandbevestiging.

Creëer een vrije valzone rondom jouw trampoline

Wanneer je een trampoline gaat opzetten is het altijd belangrijk om een vrije zone van ongeveer 100 cm rondom de trampoline te creëren. Dit doe je zodat wanneer je mis springt, je niet zomaar op een stoel of tafel beland. Ook is het belangrijk om deze ruimte vrij te houden voor eventuele hulpdiensten in het geval van een noodsituatie. Heb je een ingraaftrampoline? Zorg er dan voor dat er geen ruimte tussen het frame en het uitgegraven gat bestaat waar je met je been in kunt vallen.

Geplaatst onder