De leukste tools om jouw tuinonderhoud makkelijker te maken

De leukste tools om jouw tuinonderhoud makkelijker te maken

In de tuinwerken is ontzettend leuk. Ik denk dat we het daar wel over eens zijn als je onze blogs leest. Toch is het soms fijn om iets meer hulp te krijgen in de tuin. Bladeren harken, onkruid verwijderen en grasmaaien kan erg vermoeiend zijn als je alles met de hand probeert te doen. Daarom delen wij graag een paar van de leukste tools voor in de tuin om al dat soort klusjes makkelijker en leuker te maken.

Bladblazer

De herfst is nog niet in zicht, maar door het weer van deze dagen krijg ik toch een beetje een herfstige sfeer en denk ik al aan al het vallende blad wat ik dan in de tuin heb liggen. Dit kun je eindeloos blijven harken en oprapen. Maar je kunt er ook een Stihl Bladblazer tegenaan gooien. Met een bladblazer of bladzuiger heb je het blad in de tuin in een handomdraai opgeruimd en het is zo leuk om te doen dat je verleid zal zijn om meteen de hele straat mee te pakken. Blaas alle bladeren op een hoopje om ze makkelijk op te rapen of op te zuigen, of blaas alles richting je planten zodat het daar de bodem kan voeden en een schuilplek voor allerlei beestjes kan zijn. Het is namelijk ontzettend goed voor de tuin om wat blad te laten liggen.

Electrische grasmaaier

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar echt mensen als je nog een duwgrasmaaier hebt is het tijd om deze te vervangen door een elektrische of gemotoriseerde variant. Dat scheelt een hoop duw en trekwerk. Daarnaast is grasmaaien toch niet een van de leukste klusjes in de tuin, dus is het helemaal niet erg als je dit zo snel mogelijk gedaan wil hebben.

Hogedrukreiniger

Een andere klassieker die je echt moet aanschaffen als je deze nog niet hebt. Een hogedrukreiniger is enorm veelzijdig. Je spuit er niet alleen je hele terras mee schoon. Ook je tuinmeubilair, je gevel en je auto kun je hier goed mee schoonspuiten. Natuurlijk kun je de hogedrukspuit ook goed gebruiken om onkruid tussen tegels mee weg te spuiten. Voor het meest langdurige resultaat vul je de voegen daarna wel weer een beetje op met vul zand.