Beste boomsoorten voor een grote tuin

Er zijn natuurlijk veel soorten bomen en het is natuurlijk onmogelijk om ze allemaal te in de tuin te plaatsen. Daarom vindt u hieronder de meest populaire en betaalbare boomsoorten die in Europa te vinden zijn. Naast de grootte van de boom, moet je ook rekening houden met de gevoeligheid voor wind en de grondsoort waarin hij goed moet groeien en in de grond moet blijven. Houd er ook rekening mee dat sommige bomen wortels hebben die snel groeien en vooral diep in de grond doordringen. Hierdoor kan het trottoir klimmen, dus het wordt niet aanbevolen om bomen met sterke wortels in de buurt van een huis, schuur of opslagruimte, terras of bestrating te plaatsen. 

Boomsoorten :

Esdoorn (Acer): De meeste esdoornsoorten hebben een prachtige herfstverkleuring en bereiken een hoogte van 10 tot 20 meter. 

Kastanje (Aesculus): Kastanje produceert niet alleen fruit (kastanjes) maar ook bloemen. Kastanjes worden vaak hoger dan 15 meter, en oudere kastanjes kunnen erg lang en breed worden. 

Berk (Betula): Berk wordt 12 tot 20 voet hoog. 

Plataan (Platanus): De plataan heeft vrij grote bladeren en een constant vernieuwende schors. De oude bast zal afbladderen. De plataan groeit in hoogte van 20 tot 30 meter. 

Amberboom (Likikambar): De amberboom wordt meer dan 15 meter hoog en heeft zeer mooie bladeren die in de herfst een mooie kleur aannemen. Zijn bast is ook erg mooi. 

Eik (Quercus): Eik is absoluut een prachtige boom, maar vanwege zijn grootte is hij niet helemaal geschikt voor de meeste tuinen (tenzij je tuin erg groot is). Meestal is eiken te zien in parken. De eik wordt 15 tot 30 meter hoog. 

Beuk (Fagus): Er zijn verschillende soorten beuken met groene en bruinrode bladeren. De beuk wordt minimaal 20 meter hoog. 

Van het merendeel van de bovengenoemde boomsoorten zijn natuurlijk ook andere soorten beschikbaar die kleiner blijven. Vraag de kweker of tuinman naar de verschillende soorten bomen die het beste bij uw tuin passen. Wanneer je een bijvoorbeeld een hangmat wilt aanschaffen en deze niet aan een boom wilt bevestigen kun je ook voor een hangmat standaard kiezen.