Makkelijkste planten voor in de tuin

Als tuinieren nieuw voor je is of als je niet veel tijd hebt voor het verzorgen van planten, kun je nog steeds een fantastisch uitziende tuin hebben door eenvoudig te kweken planten te kiezen die veelzijdig zijn en weinig onderhoud vergen. Er zijn tal van geweldige opties, variërend van kleine bodembedekkers tot middelgrote bomen. En sommige houden van zon, terwijl andere geschikt zijn voor schaduwplekken. Je kunt ook kiezen uit bloeiende hoogtepunten en bladplanten die worden gewaardeerd om hun herfstkleuren. 

Zonnebloemen 

Zonnebloemen zijn taaie planten die zowel hittebestendig als ongediertebestendig zijn. Ze groeien snel, dus ze bieden precies het soort positieve bevestiging dat een beginnende tuinman nodig heeft. Ze groeien in de meeste tuin snel en worden heel sterk. Hun zaden zijn ook groot en gemakkelijk te hanteren, waardoor ze een goed zaadje zijn om te planten als je met kinderen tuiniert. 

Impatiens  

Ben je benieuwd naar de vrucht van je tuinarbeid? Als dat zo is, zijn impatiens perfect voor ongeduldige tuiniers. Impatiens doen het het beste als ze in de schaduw of halfschaduw staan; het is het beste als je ze uit de volle zon kunt houden. Om ze zo gelukkig mogelijk te houden, bewaar ze ook in vochtige maar goed doorlatende grond. 

De narcis 

Narcissen zijn winterharde vaste planten die vrijwel overal zullen groeien. Er wordt gesuggereerd dat je je narcissenbollen in de herfst plant, ongeveer twee tot vier weken voordat de grond bevriest. En kies een plek die veel zon krijgt! 

Groene bonen  

Groene bonen groeien gemakkelijk en hebben hiervoor niet veel ruimte nodig. Je zult willen overwegen of je bushbonen (die, zoals de naam al doet vermoeden, aan een struik groeien) of poolbonen (die aan lange wijnstokken groeien) teelt. Als je stokbonen kweekt, zorg er dan voor dat je ze een soort steun geeft om op te groeien, zoals een latwerk of een hek.