Deze dingen wilde iedereen vroeger als kind wel hebben

Het waren collectieve dromen voor ieder kind, maar vaak was het daadwerkelijk krijgen ervan niet altijd even makkelijk. We nemen je even mee terug naar de tijd van je jeugd.

Een paard of een pony

Niet om te generalizeren hoor, maar deze droom hadden meisjes vaker dan jongens. Meisjes die bijvoorbeeld op paardrijden zaten, konden helemaal wegdromen bij het denken aan het hebben van hun eigen paard. Ze zouden hem of haar elke dag verzorgen, de haren kammen en te eten geven. En mee op stap nemen natuurlijk! Een pony was ook prima, maar beide waren waarschijnlijk te duur en te onrealistisch voor de ouders, behalve als je op een boerderij woonde. Dan zat de kans er wel tussen.

Een geweer

Deze is voor de echte stoere jongens die hielden van vechten en strijden. Die ervan droomden om later een soldaat te worden. Natuurlijk kan je in Nederland moeilijk aan wapens komen, en al helemaal voor kinderen is dit niet weggelegd. Maar gelukkig bestaan er ook Nerf-geweren met water of pijltjes en komen jonge jongetjes daarmee ook een heel eind.

Een eigen zwembad

Welk kind droomde er nu niet van, zeker op de warme dagen, om een eigen privé zwembad in de tuin te hebben? Met name op de warme dagen was de behoefte het grootst, maar kinderen zouden het liefst elke dag wel een duik nemen in het zwembad, gewoon als ze uit school komen bijvoorbeeld. En stiekem is dit nog steeds wel de droom van de meeste werkende volwassenen om een eigen zwembad in de tuin te hebben.

Een tijdsmachine

Deze wens was waarschijnlijk veelal geïnspireerd door boeken en de televisie, denk aan films zoals ‘back tot the future’. Wat was het heerlijk om als kind te fantaseren over alle dingen die we zouden doen als we terug de geschiedenis in mochten gaan. We zouden bedenken welke dingen we anders zouden doen met de kennis die we nu hebben, of we maakten ons voorstellingen van hoe de wereld in de toekomst er uit zou zien, niet voor niets werd er gepraat over vliegende auto’s. Helaas blijft dit vandaag de dag nog steeds een droom.