Je tuin een opknapbeurt geven met deze tips!

Karweitjes in uw tuin

Als u een tuin heeft, is er een grote kans dat u ook een tuinslang heeft. Een tuinslang wordt gebruikt om op lange of korte afstanden water te besproeien op bijvoorbeeld planten en bomen of voor het wassen van uw auto. Maar ook voor andere karweitjes kunt u een tuinslang gebruiken. Zelfs voor het vullen van vijvers en zwembaden is een tuinslang erg handig om te hebben. De tuinslang is dus geen overbodige luxe in de tuin, maar het moet ook opgeborgen worden. Dit kan met een slanghaspel, bijvoorbeeld met een van de kwalitatieve Gardena slanghaspels.

Om zeker van de zaak te zijn dat het materiaal van de slang niet de kwaliteit van het water beïnvloed, bijvoorbeeld de versheid, kunt u letten op het materiaal van de binnenlaag. Deze moet PVC vrij zijn. U kunt de type tuinslang afstemmen op uw wensen en waar het voor nodig is. Er is genoeg keuze aan materialen en diameters, zodat het ook in uw tuin past. Kijk altijd goed wat u precies nodig heeft en laat u eventueel adviseren over welke specificaties u nodig heeft. Zo zorgt er voor dat u geen miskoop maakt.

Sproeien vanuit de grond

Misschien heeft u ooit gehad dat u aan het wandelen was op een trottoir en u opeens vocht in de lucht voelde. De zon schijnt en het is droog. Hoe kan dit nou? Dacht u dan vast. Grote kans dat dit kwam door een aangelegde sprinklersysteem op een gazon. Een sprinklersysteem wordt vaak gebruikt in gebouwen om eventuele brand te onderdrukken en te blussen. Maar niet alleen in dit geval kunt u een sprinklerssysteem gebruiken, er zijn ook sprinklersystemen geschikt voor in uw voor- en of achtertuin. Bijvoorbeeld de Gardena sprinklersysteem. Een sprinklersysteem voor in de tuin, wordt ook wel tuinsproeier of ondergrondse sproeiers genoemd.

Door het sproeien krijgt uw gazon als het ware een soort ‘douche’ op dagen dat het droog is. De sprinklers hebben een intelligent systeem wat er voor zorgt dat de sprinklers alleen naar boven komt als het nodig is en weer netjes onder de grond gaat als het sproeien geen noodzaak meer is. Door dit slimme systeem is het onzichtbaar en kunt u bijvoorbeeld moeiteloos doorgaan met gras maaien of continueren van andere karweitjes.

Tips om uw tuin te onderhouden

Om uw tuin mooi te houden is het belangrijk dat u het op tijd en regelmatig onderhoud. Hoe vaak dit precies moet hangt af van uw tuin en wat er allemaal onderhouden moet worden. Bijvoorbeeld door hoeveel planten en bomen u heeft. Denk aan bijvoorbeeld bijwerken van hagen en bomen, oftewel snoeien. Maar ook het bestrijden en verwijderen van onkruid kan niet op de checklist missen. Hierdoor zorgt u ervoor dat het niet terugkomt. Voor het verzorgen van uw gras en gazon kunt u een grasmaaier aanschaffen en zelf gebruiken. Een intensiever klusje zijn de verzorging van tegels.  

Klusjes per seizoen

In het voorjaar begint alles weer te bloeien nadat het de winter overleefd heeft. zowel de planten zelf als het gereedschap kan in het voorjaar goed bekeken en onderhouden worden. In de zomer kunt u verwachten dat u drukker bent met de tuin, gezien dan alles verder opbloeit. In het najaar wordt er vaak meer gefocust op het snoeien. Het is ook belangrijk om er bij stil te staan dat u uw tuin kunt voorbereiden op bijvoorbeeld de winter. Door het winterklaar maken kan uw tuin de winter makkelijker overleven. Dit maakt het in het voorjaar weer makkelijker om het verder te onderhouden.

Geplaatst onder