Kunstgras anno 2023

De tijd gaat snel, bijna altijd zelfs sneller dan we denken. Opeens is daar de zomer, we genieten volop, maar dan vallen alweer de eerste bladeren van de bomen. En vervolgens doet de winter zijn intrede. We kijken terug op die zomer: wat hebben we genoten, hij was top. Maar is er ook iets wat we hebben gemist? Is er iets wat we graag anders zouden doen? We maken plannen voor volgend jaar, de lente kondigt zich aan, en is het al bijna weer te laat voor die grote veranderingen die we willen. Denk je al langer na over kunstgras leggen? Wees dan nu eens het seizoen voor, en begin met de eerste voorbereidingen: het denkwerk en het zoeken van goed kunstgras.

Meer of minder onderhoudsvrij?

Een groot voordeel van kunstgras dat steeds meer mensen overtuigt, is het onderhoudsarme karakter. Eenmaal gelegd (en ja, dat is even een klusje) heb je er nauwelijks meer omkijken naar. Wil jij graag groener gras dan de buren, dan ben je hen dit jaar te slim af. Want kunstgras is altijd groen, mooi groen, strak groen. Tenzij jij voor een andere kleur kunstgras natuurlijk, want kunstgras is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Welke tint kunstgras past het beste bij jouw tuin?

Multidirectioneel kunstgras

Er is nu een extra reden om voor kunstgras kopen te kiezen, zeker als jij vindt dat kunstgras nog altijd wat nep oogt. Non-direction kunstgras, ook wel multidirectioneel kunstgras genoemd is een upgrade van de al bestaande soorten kunstgras. Het zichtbare verschil is dat de vezels van jouw kunstgrasmat niet meer in een richting wijzen, maar in alle richtingen. Dit komt omdat er geen vleugen meer in het gras zitten. Resultaat is dat kunstgras altijd mooi oogt, van welke kant je het ook bekijkt. Kunstgras lijkt daardoor nog meer op echt gras.

Minder werk, meer genieten

Het grote voordeel van kunstgras is dat je er veel minder werk mee hebt. Je hoeft het niet te maaien, je hebt geen last van onkruid, en het is dus altijd groen. Het hele jaar door een groene grasmat, wie wil dat nou niet? Zo houd je nog eens tijd over voor andere dingen die het leven nog leuker maken. En terwijl jij jouw buurman voor de zoveelste keer ziet zwoegen met zijn grasmaaier lig jij heerlijk te chillen in je tuin. De kans is groot dat hij volgend jaar ook voor kunstgras kiest. En als je een goede buur bent, dan help je hem even mee. Jij hebt immers die ervaring van het (laten) leggen op gedaan!